FOTO: Laptop s dvostrukim ekranima

Autor: I.J.

Ekrani su inače smješteni jedan iza drugoga, a u karakterističan položaj se dovode uz pomoć klizećeg mehanizma. Omogućuju rezoluciju 1920x1080, a vizualna oprema nije sve po čemu se ističu.

U poplavi raznih prijenosnih uređaja, na tržište dolazi jedan koji se doslovno ističe. Prostor koju zauzimaju njegova dva ekrana s 17,3 inča dijagonale ne može proći neprimjećeno, neovisno o okolini u kojoj se nalazi.

Naime, tvrtka Gscreen je još 2009. godine predstavila svoj koncept prijenosnog računala s dvostrukim ekranom, ali nakon početnih najava, dugo nije bilo nikakvih vijesti o napretku projekta. Očito su bile potrebne još neke bitne dorade, jer je tek odnedavno serija njihovih SpaceBook laptopa dostupna za narudžbu.

Ekrani su inače smješteni jedan iza drugoga, a u karakterističan položaj se dovode uz pomoć klizećeg mehanizma. Omogućuju rezoluciju 1920×1080, a vizualna oprema nije sve po čemu se ističu. U verziji za 2.395 američkih dolara dobiva se 2,66 GHz Core i5-560 procesor, 4 GB DDR3 memorije, nVidia GeForce GTS 250M (1GB) grafička kartica i disk od 500 GB memorije. Skuplja konfiguracija ima 1,73 GHz Core i7-740QM, dvostruko više RAM-a i cijenu od 2.795 dolara.

Nije poznato kada će računala krenuti u isporuku, a budući da su nešto veća od prosječnih laptopa, proizvođači se baš ne hvale podacima o težini i dimenzijama.

Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.