fbpx

Elizabeth i Mr Darcy sa stranica romana Jane Austen bježe na Facebook

Autor: dnevno.hr

Zadatak igrača je uloviti odbjegli par i uvjeriti ih da se vrate u knjigu dok će istovremeno imati priliku izgraditi svoj položaj u visokome društvu sudjelujući na brojnim prijemima i dvorskim zabavama.

Iako su djela Jane Austen dosada inspirirala tvorce kompjutorskih igara, ovo je prvi put da je online društvena igra u potpunosti utemeljena na književnom djelu. Raiječ je o igri ‘Rogues and Romance’ koju su razvili BBC Worldwide u suradnji sa Legacy Interactive za Facebook, a smještena je u svijet šest romana Jane Austene odakle njezin najpoznatiji par, Elizabeth Bennet i Mr Darcy, bježe sa stranica romana.

Zadatak igrača je uloviti odbjegli par iz ‘Ponosa i predrasuda’ i uvjeriti ih da se vrate u knjigu dok će istovremeno imati priliku izgraditi svoj položaj u visokome društvu sudjelujući na brojnim prijemima i dvorskim zabavama.

Ključne lokacije iz knjige su se premjestile i u igricu, a igrači će moći posjedovati vlastite dvorce koje će moći dekorirati prema vlastitom ukusu kao i vlastiti lik birajući među kostimima s početka 19. stoljeća.


Igra ‘Rogues and Romance’ trebala bi biti objavljena u ožujku.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.