Dusko Jaramaz/PIXSELL

DRAMA U MINISTARSTVU ZAŠTITE OKOLIŠA: Djelatnici u očaju – žele promjene, a nova vlast ostavlja stare podobnike?

Autor: I.Delić

Strizirep pričaju djelatnici, već slavi i časti svoju kamarilu uvjeren u svoj OSTANAK na mjestu Pomoćnika ministra za zaštitu prirode.

Prava mala drama odvija se u Ministarstvu zaštite okoliša čiji su djelatnici po dolasku nove vlasti na rubu očaja. Naime, iako su se nadali promjenama i transparentnosti koju im je obećavao Most, izgleda da takvo što ipak neće osjetiti na svojoj koži.

Novi ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović, kako se čini zadržat će u ministarstvu stare kadrove, a to pak znači i ostanak pomoćnika ministra Nenada Strizirepa. Riječ je, tvrde zaposlenici o čovjeku koji je unazadio stanje u Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode, te čovjeku koji je po dolasku na vlast smijenio sve prethodne ravnatelje, pa čak i one koji su stručno obavljali svoj posao u tim institucijama.

Djelatnici kazuju kako je Strizirep stvorio klanove podobnih, ali nestručnih poslušnika o čemu svjedoči trenutno stanje u ustanovama. Moguće je da nastavi uredovati na svom radnom mjestu, naglašavaju naši sugovornici pitajući se kako je to moguće. Jesu li povukli veze preko Mostovog ministra koji nije upućen u Strizirepove poslove nejasno je zaposlenicima koji se referiraju na stanje u Parku prirode Lastovo te na kadroviranja na Plitvicama, kada je tadašnja ravnateljica Lidija Berotivić imenovana pa smijenjena isključivo na Strizirepov nalog.


-Što je napravio Sjevernom Velebitu gdje je imenovana Ivana Maras, supruga lokalnog SDP-ovca koja ni sama ne zna kako je izabrana, Park prirode Biokovo gdje je izabran novi ravnatelj protiv kojeg je bilo doslovno cijelo Upravno vijeće također izabrano od strane SDP-a i tako unedogled. Je li moguće da jedan takav čovjek kojem je jedino bitno da li mu netko paše osobno da bi radio u navedenim parkovima i to kao Ravnatelj, je li moguće da jedan takav čovjek koji je sve svoje prijatelje postavio po upravnim vijećima parkova diljem lijepe naše može ostati Pomoćnik ministra za navedeni resor- ogorčeno prepričavaju zaposlenici te javno preko našeg medija pitaju Dobrovića da li su radi starih kadrova smijenili SDP-ovu vlast birajući Most i HDZ, da li su to napravili da ljudi poput Strizirepa nastave raditi ono što su započeli, jer podsjećaju, on je taj koji je vukao sve konce u Ministarstvu od kadroviranja do dobivanja novca iz Fonda za zaštitu okoliša gdje je uz funkciju pomoćnika ministra bio Predsjednik Upravnog odbora istog.

Strizirep pričaju djelatnici, već slavi i časti svoju kamarilu uvjeren u svoj OSTANAK na mjestu Pomoćnika ministra za zaštitu prirode.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.