Miranda Cikotic/PIXSELL

Boban o požarima: Stiže pomoć iz unutrašnjosti, a propusta nije bilo

Autor: dnevno.hr

Zatražena jepomoć vojske te da je u kontaktu s ministrom obrane.

Župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban nalazi se na opožarenim područjima odakle je komentirao dramatičnu situaciju na terenu.

Ističe kako su vatrogasci odradili herojski posao, ali da materijalna šteta nije mogla biti izbjegnuta.

”Dvije kuće su nagorjele, jedna poljska baraka. To se dogodi kad stiropor nagori, ali nemamo drugih informacija”, rekao je.

Sve raspoložive snage su na terenu i bore s vatrenom stihijom.

 ”Ima negdje oko 210 vatrogasaca i 60 vozila na ovom pordrčju. Dolazi nekih 30 vozila i 80 vatrogasaca iz unutrašnjosti. Ovdje se zaputio i ministar Božinović. Ovog časa imamo još 9 požara i sve treba tako  rasporediti. Gori u Klisu, Dicmu, Dugopolju, Dugobabama, na Hvaru, Braču. Nadamo se da će kanaderi poletjeti za koju minutu”, kazao je.

Upitan je li bilo propusta u organizaciji, Boban odlučno odbacuje takve tvrdnje.

”Nismo zakazali. Koristim priliku pohvaliti vatrogasce što rade zadnja 3 dana. Pet dana nisu bili kod svojih kuća. Ne mogu ni u snu kazati da su zakazali. Nema žrtava i to je najvažnije. Matereijalna šteta jeste nekakva. Svako je ljut i traži krivca kad se njemu događa. To je razumljivo i ljudski. Svaka čast vatrogascima. Dali su maksimum”, kazao je za N1.




Ističe da je zatražena i pomoć vojske te da je u kontaktu s ministrom obrane.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.