Apple ne može zaštititi ime iPad Mini jer ime predstavlja opis

Autor: D.Ho

Apple je neočekivano dobio odbijenicu za zahtjev zaštiti popularnog iPad Mini, odlučila je to američka Agencija za patente.

Zbog sve većih sporova oko imena i patenata, Apple je odlučio zaštiti imena svojih uređaja. No, naišao je na problem. Zaštitno ime popularnog tableta odbijeno je zbog činjenice da ime predstavlja opis, a ne jedinstveno ime kao što Apple navodi, piše agencija u priopćenju.

Iako je agencija odbila zaštitu imena iPad Minia, Apple se ipak nada da će do lipnja uspjeti uvjeriti agenciju da ime starijeg i većeg brata iPada.

Apple je lani dobio spor sa svojim najvećim rivalom Samsungom, međutim prošlog mjeseca je sud u Americi odlučio da se prvobitna kazna od milijardu dolara koju je korejska firma trebala platiti, smanji za 40 posto i odredi datum za novo suđenje kako bi se ponovno procijenio stupanj štete koju je Apple snosio.

Odluka agencije o odbijanju zaštite imena iPada je donesena još početkom godine, no agencija je tek sada objavila detalje.

'Mini', 'pad' i prefiks 'i' su svi opisni termini, prema čemu iPad Mini ne može stvoriti jedinstveni smisao, piše u odluci Agencije za zaštitu patenata.

Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.