fbpx

Znanstvenici tvrde da su otkrili što se događa nakon smrti: ‘Pronašli smo siguran dokaz zagrobnog života!

Autor: A. Pranjić

Istraživanje su proveli na više od dvije tisuće pacijenata kojima je stalo srce.

Nakon istraživanja koje je pokazalo da skoro polovina ljudi doživi neku vrstu iskustva nakon što im ‘se ugase’ sve vitalne funkcije znanstvenici sa Southampton Sveučilišta u Velikoj Britaniji ostali su zapanjeni.

Svjesno stanje nastavlja se čak i nakon smrti, vjeruju ovi znanstvenici. Naravno, istraživanje je provedeno nad pacijentima koji su bili u kliničkoj smrti samo nekoliko minuta, pa su prepričali što im se tamo ”dogodilo”, piše ”Daily Mail“.

Istraživanje su proveli na više od dvije tisuće pacijenata kojima je stalo srce. Istraživanje je pokazalo da um nastavlja raditi i da je čovjek svjestan i nakon što prestanu sve funkcije mozga, a tijelo je klinički mrtvo.


Otkriveno je da je skoro 40 posto onih koji su preživjelii kliničku smrt opisalo neku vrstu svjesti tijekom vremena koje su proveli klinički mrtvi.

”Ovi dokazi nam govore da svijest ne nestaje čak ni nekoliko minuta nakon smrti”, rekao je dr. Sam Parnia sa Southampton Sveučilišta. Znanstvenici još nisu uspjeli otkriti ”izblijedi” li svijest nakon određenog vremena.

Dokaz za njihove tvrdnje je jedna 57-godišnja pacijentica koja je doktorima do detalja prepričala šta joj se događalo dok je bila mrtva.

U slučajevima ovih ljudi, koji su uspjeli prepričati šta im se događalo za vrijeme kliničke smrti dogodio se i medicinski presedan. Naime, uobičajeno je da se mozak isključi 20 do 30 sekundi nakon smrti, a ne tek nakon nekoliko minuta.

 
Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.