fbpx

‘LAŽU, SATELITI NE POSTOJE! Izmislio ih je mason 1945. kako bi svima zamazao oči!’ (VIDEO)

Autor: T. Pšenko

Svim ljubiteljima teorije zavjere ovaj će dokumentarac zasigurno biti zanimljiv.

Sve navodne slike satelita u Zemljinoj orbiti koje nam se u medijima pokazuju su laži, tako se barem tvrdi u jednoj od teorija zavjera koje naveliko sumnjaju u NASA-u i njezina istraživanja. Dokumentaran prikaz u prilogu tvrdi da je svijetu prikazan lažan model Zemljinog globusa oko kojeg kruže izmišljeni, nepostojeći sateliti.

Priču o satelitima navodno je prvi osmilio mason i književnik znanstvene fantastike Arthur C. Clarke 1945. godine. Nakon njegovih su navoda sateliti postali znanstvena činjenica, smatraju autori ove teorije. Također, tvrde da postojanje satelita nije moguće iz više stvarnih znanstvenih razloga. Jedan od njih primjerice jest taj što se sateliti koji su navodno smješteni između Zemlje i Sunca nalaze u tzv. području „Terrnasfere”, a točka topljenja materijala od kojih su izgrađeni navodni sateliti je daleko ispod temperature u termosferi, javlja The Atlantean Conspiracy.


U skladu sa spomenutom teorijom zavjere, ističe se da bi se, kako bi se neko tijelo održalo u konstantnoj orbiti oko bilo kojeg planeta, njegova putanja stalno morala korigirati zbog gravitacije. Točnije, sila Zemljine teže bi, prema ovim teoretičarima, prizemljila svako tijelo u njezinoj orbiti, a sateliti koji navodno godinama kruže oko Zemlje morali bi biti neslućenih razmjera, odnosno veličine, kako bi imali dovoljno raketnog goriva za stalnu korekciju putanje.

Suprotno tomu, sateliti su prilično maleni te nemaju mjesta za toliku količinu raketnog goriva koje bi im služilo za trajnu korekciju putanje, a nikakvo naknadno “tenkiranje”, kako ističu, ne obavlja se. Prema tome, pitaju se ovi teoretičari, ako sateliti postoje, kako bi izdržali silu gravitacije u Zemljinoj orbiti?
Sateliti, svemirske postaje (npr. ISS), Hubble teleskop, NASA i putovanje u svemir prema ovoj su teoriji najveće prijevare čovječanstva. Videoprilog donosi njihovu ideju u cijelosti.

 

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.