fbpx

Konzumirate marihuanu? Otkrijte koju su veliku spoznaju otkrili znanstvenici

Autor: Ivana Galešić

Istraživanje je pokazalo da 92 posto pušača cigareta istovremeno puši i travu, dok tek 25 posto pušača trave istovremeno puši i cigarete.

Konzumacija marihuane, smatra većina, velik je problem. Konzumenti ove “đavolje biljke s korijenima u paklu” kako su je nekad mediji portretirali, navodno su zaboravni, flegmatični i neradnici. No, novi znanstveni nalazi mogli bi promijeniti ovo dosadašnje mišljenje šire javnosti.

Kanadski znanstvenici s Sveučilišta u Torontu u opsežnom istraživanju, za koje su podatke prikupljali nekoliko destljeća, su zaključili da pušači trave u prosjeku dobivaju bolje ocjene od pušača cigareta, piše Daily mail.

“Kanabis se u prošlosti često vezivao uz problematična ponašanja, no taj se trend promijenio. Mladi konzumenti cigareta vjerojatno će postizati lošije rezultate u školi i upustit će se u socijalno devijantna ponašanja poput vandalizma, krađa ili fizičkih napada”, kazao je Michael Chalton, stručnjak za epidemiologiju i javno zdravlje, asistent na Sveučilištu u Torontu.


Istraživanje je pokazalo da 92 posto pušača cigareta istovremeno puši i travu, dok tek 25 posto pušača trave istovremeno puši i cigarete. Oni koji istovremeno puše i cigarete i travu vjerojatno neće imati dobar akademski uspjeh.

Stručnjaci su analizirali podatke koje je tijekom nekoliko desetljeća prikupljao Centar za ovisnosti i mentalno zdravlje u kanadskoj provinciji Ontario, a pokazali su kako je konzumiranje marihuane svoj vrhunac dosegao prije desetak godina.

 

Autor:Ivana Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.