Australski znanstvenici razvili hidratizirajuće pivo

Autor: Z. T.

Pivo dobiva veći osvježavajući efekt dodaju li mu se elektroliti, sastojci koji su uobičajeni u sportskim napitcima, te ako se reducira sadržaj alkohola. Ono što će sigurno uveseliti sve ljubitelje piva je to da se okus ne mijenja.

Znatno unaprjeđenje hidratizirajućih svojstava svijetlog piva itekako je moguće, a do tog su zaključka došli istraživači zdravstvenog instituta sveučilišta Griffith u Queenslandu.

Pivo dobiva veći osvježavajući efekt dodaju li mu se elektroliti, sastojci koji us uobičajeni u sportskim napicima, te ako se reducira sadržaj alkohola. Ono što će sigurno uveseliti sve ljubitelje piva je to da se okus ne mijenja.

Istraživači su u studiji modificirali dvije vrste piva, jedno uobičajene jakosti i drugo s malim sadržajem alkohola. Testirali su hidrataciju tijela nudeći ih volonterima koji su se dobro oznojili nakon treninga.

'Od četiri različite vrste piva koje su ponuđene ispitanicima, naše unaprijeđeno svijetlo pivo najduže se zadržalo u tijelu, što znači da je imalo najbolji učinak na rehidrataciju ispitanika', izjavio je profesor Ben Desbrow, piše Znanost.geek.hr.

Novo pivo tek je prvi korak u razvijanju proizvoda kojima će se smanjiti mogućnost pojavljivanja mamurluka.

Autor:Z. T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.