VIDEO: Razor pokušava učiniti PC igre ultra-prijenosnim

Autor: M.S.

Jezgru mu čini, ili bi mu trebao činiti, Intelov Atom, a ništa drugo nije poznato, osim da bi uređaj, inače minimalnih proporcija, trebao imati super-osjetljivi touch-screen, u kombinaciji s malom tastaturom programabilnih tipki, koja će se prilagođavati ovisno o igri koju igrate.

‘I igara!’, viknuli su u glas inženjeri Razera, izostavljajući za doskočicu ključan kruh, te su na sajmu CES predstavili jedan od prototipova za koji tvrde da bi trebao promijeniti svijet prijenosnog PC igranja. Njihov se koncept, koji još uvijek nije poslan u masovnu proizvodnju, zove Switchblade, a izgleda kao svojevrsni Netbook, no za igrače.

Jezgru mu čini, ili bi mu trebao činiti, Intelov Atom procesor, piše Cnet, a ništa drugo nije poznato. Dobro, ništa drugo nevidljivo prostim okom. Poznato je da bi uređaj, inače minimalnih proporcija, trebao imati super-osjetljivi touch-screen, u kombinaciji s malom tastaturom programabilnih tipki, koja će se prilagođavati ovisno o igri koju igrate.

– PC igranje je uvijek bio nemoguće u sektoru prijenosnih telefona, pa smo uzeli poznati tradicionalni komad hardwarea i tipkovnicu i razvili potpuno novo sučelje samo za prijenosno PC igranje. Iskreno, rezultat je jednostavno fenomenalan – dramatično je rekao Ming-Liang Tan, CEO Razora.

Stvarno, uređaj izgleda dobro, ali s obzirom na dimenzije, i zahtjeve današnjih igara od računala, pitanje je koliko će uspješno, ako ikad bude proizveden, igraču omogućiti nesmetano igranje. Sve u svemu, pogledajte promotivni video, pa procijenite sami:

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.