VIDEO: Honda je poletjela

Autor: D.Ko.

Malu poslovnu letjelicu pokreću GE Honda HF120 turbofan mlazni motori, a u više od 500 pokusnih letova postigao je maksimalnu brzinu od 777 kilometara na sat na visini od 13.000 metara.

Nakon što je ušla u povijest sa svojim ‘jurilicama’ poput CBR-600 i CR-X, Honda je zakoračila u novu sferu interesa s HondaJet-om koji je poletio u ponedjeljak iz Sjeverne Karoline.

Honda Aircraft Co. proizvela je prvi mali zrakoplov čiji je korištenje odobrila FAA (Federal Aviation Administration), a let koji je započeo s aerodroma u Greensborou trajao je 51 minutu prilikom čega su analizirani sustavi i izvedbene sposobnosti aviona.

– Ovaj zrakoplov je sastavljen i testiran pod strogim nadzorom FAA i vrlo smo zadovoljni što smo postigli prvi uspješan let – rekao je predsjednik Honda Aircrafta Michimasa Fujino za Wired.

Malu poslovnu letjelicu pokreću GE Honda HF120 turbofan mlazni motori, a u više od 500 pokusnih letova postigao je maksimalnu brzinu od 777 kilometara na sat na visini od 13.000 metara. Više od sto narudžbi za HondaJet pristiglo je na adresu Hondine tvornice. Cijena za američko tržište iznosit će 4,5 milijuna dolara.

POGLEDAJTE VIDEO:




Autor:D.Ko.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.