VIDEO: Gotovo neuništivi HDD za ronioce, vojnike i šeprtlje

Autor: M.S.

ioSafe-ovi diskovi mogu spremiti od 250 Gb do 1 TB podataka, a dok je diskovna verzija zaštićena 'samo' aluminijem, SSD izdanje ima kućište od titana. Ipak, oba spremišta će izdržati pogotke mecima i patronama.

Smatrate da šifre i ostala zaštita nisu dovoljni da zaštite vaše podatke kako spada? Potrebno vam je nešto više? E pa, sad kad je na tržištu ioSafe-ov Rugged Portable HDD, nemajte brige, vaši će podaci izdržati nekoliko direktnih pogodaka sačmaricom, ako već ne i američkom jurišnom puškom M16.

Kućište ovog tvrdog diska je izrađeno iz jednog komada aluminija, odnosno titana u svojoj SSD verziji, a osim pogodaka nekim vatrenim oružjem, izdržat će i nekoliko dnevni boravak pod vodom, bila ona slatka ili slana. Aluminijska verzija izdržat će potapanje do oko tri metra, dok će titanijska zaroniti i do 9 metara, piše PCWorld.

No kakav bi to bio neuništivi HDD kad ne bi mogao pasti bez da se ošteti. Opet, aluminij će zaštiti svoj disk padom do tri metra, dok titanski SSD može bez straha pasti s visine od oko 6 metara.

Spojiv je računalom preko USB-a treće generacije te FireWireom, a dolazi u veličinama od 250 Gb do 1 TB, te cijenama od 150 dolara naviše.

Pogledajte i video zlostavljanja ovog HDD-a:




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.