ZANIMLJIVO! Znate li zašto je u reklamama za iPhone vrijeme UVIJEK 9:41? (FOTO)

Autor: T. Pšenko

"Kada se velika slika proizvoda pojavi na ekranu, želimo da vrijeme koje prikazuje bude približno stvarnom vremenu na satovima publike. Ali znamo da se to neće uvijek poklopiti u minutu", istaknuo je Forstal.

Jeste li primijetili da je u reklamama za iPhone, na plakatima, videoprilozima, televiziji, vrijeme na ekranu iPhonea uvijek 9:41? Mističnost brojeva ne postoji, objašnjenje je prilično jednostavno. Naime, u točno je toliko sati Steve Jobs svojevremeno najavio prvi iPhone 2007. godine. Za vrijeme svoga govora, otprilike u 42. minuti nakon 9 sati, Jobs je rekao: “Danas Apple ponovno osmišljava telefon”.

Iza njegvih se leđa na ekranu pojavila se slika telefona na kojemu je vrijeme 9:42. No, kada je prestavljen prvi iPad, došlo je do promjena. Kada se on predstavljao, na satu je pisalo 9:41. Zavirite li na Appleovu stranicu, vidjet ćete da je na svim uređajima vrijeme 9:41, ne samo na iPhoneu, nego i na iPadima, iPad Airu 2 i sl.

Promjenu za minutu objasnio je bivši iOS šef Scot Forstal:

“Osmišljavamo predstavljanja tako da veliko otkrivanje proizvoda uvijek bude nakon 40 minuta izlaganja. Kada se velika slika proizvoda pojavi na ekranu, želimo da vrijeme koje prikazuje bude približno stvarnom vremenu na satovima publike. Ali znamo da se to neće uvijek poklopiti u minutu”, istaknuo je Forstal.

Vrijeme na iPhoneu bilo je posve točno. Jobs je najavio telefon točno u to vrijeme. Tvrtka je upravo zato za vrijeme predstavljanja iPada odlučila uzeti 9:41 – bez nekog određenog razloga.

 
 
 

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.