Sony Ericsson potpuno prelazi na pametne telefone

Autor: M.S.

Prema analizama, prijalaz s tradicionalnih na napredne telefone je i logičan potez, a tranzicija bi trebala proteći glatko jer su prihodi od prodaje smart-phoneova već dominantni u Sony Ericssonu.

Od početka 2012. godine, Sony Ericsson će prebaciti svoj razvojni i proizvodni fokus daleko od tradicionalne mobilne telefonij, te se gotovo isključivo posvetiti smart-phoneovima, najavio je Bert Nordberg, predsjednik i glavni direktor Sony Ericssona.

Nije tajna da Sony Ericsson nije baš najpopularniji proizvođač mobilnih uređaja, unatoč svojoj nekadašnjoj slavi. Osim popularne serije Xperia, tvrtka nije izbacila nijedan spomena vrijedan uređaj, dok su proizvođači poput Samsunga ili HTC-a briljirali proteklih godina, specijalizirajući se za proizvodnju isključivo smart-phoneova.

No to je i logičan potez, a tranzicija bi, piše Xbit Laboratories, trebala proteći glatko jer su prihodi od prodaje smart-phoneova već dominantni u Sony Ericssonu.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.