RIM predstavio BBX operativni sustav

Autor: I.J.

Iako mnogima djeluje ohrabrujuće što RIM radi na rješenju koje integrira njihove uređaje, ipak nije prezentiran na odgovarajući način, pa se stječe dojam da je RIM požurio s prezentacijom novog softvera više kao spin zbog nedavnog kolapsa BBM servisa.

Proizvođač BlackBerry uređaja, kanadska tvrtka Research in Motion (RIM) predstavila je novi operativni sustav za svoje prijenosne uređaje. Riječ je o BBX sustavu koji kombinira postojeći sustav koji koriste BlackBerry uređaji, te QNX sustav, korišten na tabletu PlayBook.

Prema riječima izvršnog direktora RIM-a Mikea Lazaridisa, BBX će objediniti sve RIM –ove prijenosne uređaje, a na tržištu će se pojaviti početkom iduće godine. BBX će podržavati sustave za izradu aplikacija u WebWorksu i s HTML5, kako za smartphone, tako i za PlayBook tablet računala. Platforma će podržavati igranje s 2D i 3D efektima, dublju integraciju između aplikacija, povezivanje s BBM sustavom i mnoge druge opcije.

Iako mnogima djeluje ohrabrujuće što RIM radi na rješenju koje integrira njihove uređaje, ipak nije prezentiran na odgovarajući način, piše Wall Street Journal. Mogućnosti novog softvera nisu pokazane ni na jednomu uređaju tijekom prezentacije, te nije najavljen ni jedan novi uređaj koji bi bio nositelj nove platforme. Zato se stječe dojam da je RIM požurio s prezentacijom novog softvera više kao spin zbog nedavnog kolapsa BBM servisa koji je nepovoljno utjecao na ionako tešku situaciju u kojoj se tvrtka nalazi.

Kolapsom BlackBerrya RIM je izgubio zadnji adut u borbi s Appleom

Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.