Vincent Cerf i Google žele domenu .lol

Autor: I.J.

Međunarodno regulatorno tijelo koje se brine za dodjelu vršnih domena objaviti će 13. lipnja rezultate natječaja za novi set domena koji kompanijama omogućuje veći marketinški potencijal. U natječaju je sudjelovao i Google koji želi domenu .lol i druge karakteristične za njegovu djelatnost.

Google je izrazio svoje planove koji se odnose na upotrebu vršnih domene, a u njima imaju mjesta i za jednu posebnu – .lol. Planove je predstavio Vincent Cerf, jedan od osnivača interneta.

On tvrdi da će za četiri godine pola svjetske populacije biti online, te da će do tog vremena polovica ukupnih internetskih adresa završavati na .com. Taj dodatak će tada biti star 32 godine, a Cerf tvrdi da postoji više izbora.

– Unatoč velikim mogućnostima koje je internet omogućio ljudima diljem svijeta, još uvijek postoji problem koji se veže uz raznolikost domena. U 28 godina, njihov broj se uvećao za 14 domena – izjavio je Cerf.

Raznolikost domena se može povećati stvaranjem novih, a međunarodno regulatorno tijelo ICANN u suradnji s Googleom, već radi na tome. Cerf tvrdi da je Google već podnio zahtjeve za četiri kategorije. Riječ je o domenama koje su povezane za njihovu osnovnu djelatnost, prepoznatljive domene, te domene sa ‘zanimljivim i kreativnim potencijalom’. Prevedeno u praktične primjere, to podrazumjeva domene kao što su .google, .docs, .Youtube i .lol, piše The Inquirer.

Inače, ICANN je prošli tjedan zaključio s natječajem za nove domene i planira do 13. lipnja objaviti rezultate. Neke od organizacija koje su javno objavile svoje interese su se natjecale za domene .nyc, .paris, Unicef, Hitachi i Canon.




Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.