VIDEO: Revolucija touch screen ekrana dolazi u vašu kadu!

Autor: M.M.

Doista zvuči nevjerojatno da bi voda iz vaše kade mogla poslužiti kao ekran, jer mogućnost primjene takvog 'tekućeg ekrana' je neograničena. Pritom ne mislimo samo na igrice gdje prskanjem vode potapate neprijateljske brodove ili odigrate jednu vaterpolsku utakmicu sa projiciranom loptom.

Sustav se zove „AquaTop Display”, a sastoji se od Kinect senzora, koji prati pokrete, i projektora, koji vodenu površinu pretvara u ekran.

Aqua Top Display koristi vodu iz vaše kade za projekciju slike, doista zvuči nevjerojatno da bi voda mogla poslužiti kao ekran. Koristeći dubinsku kameru za detekciju prstiju ispod i iznad površine vode, ova tehnika nam omogućuje da upravljamo projiciranim slikama pokretima prstiju, baš kao na vašem smartphone-u. Brčkanje i lupanje po površini vode konačno bi moglo imati i primjenu.

Korisnici se mogu čak i spojiti se sa projiciranim objektima. 'Budite kao jedan' sa svojim projekcijama. Mogućnost ove primjene je neograničena ukoliko imate maštu i 'dobre' prste. Takvo što do sada nije bilo moguće sa trenutnim neprobojnim, hladnim i distanciranim površinama za projiciranje.

Kako bi kadu mogli koristiti na ovaj način, u vodu bi trebalo dodati malo soli za kupanje, prenosi Huffington Post.
Projekt je nastao na tokijskom Sveučilištu za elektronsku komunikaciju, a napravljeno je i nekoliko video priloga koji koriste neke inovativne pokrete.

Većina reklamnih filmova su, zapravo, igrice u kojima rukama 'mlatite neprijateljske podmornice ili igrate vaterpolo ili nogomet valovima koje šaljete u smjeru protivničkog gola, navodi TheVerge. Možete, također, organizirati fotografije koristeći vodu kao uzorak, odnosno uzimati vodu u dlan i premještati je drugdje.
Sve ovo i nije naročito praktično, ali je zabavno. I uz to, predstavlja nešto što se može godinama razvijati, a pitanje je kakvu će sve primjenu moći imati kako pod vodom tako i na kopnu.

Neki filmići imitiraju i prskanje vode u skladu sa događajima na 'tekućem ekranu'.
Pogledajte revoluciju u vašoj kadi:




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.