VIDEO: Pametno zvono pokazat će tko je na vratima i kad niste doma

Autor: M. M.

Inkasatori, nepoželjni susjedi i prodavači 'magle' odsada vi odlučujete koga ćete pustiti, a koga ignorirati.

Zvono koje se stavlja na ulazna vrata spaja se na kućnu WiFi mrežu, a vlasnik na svom mobitelu bilo gdje u svijetu može vidjeti i pričati s gostima koji su mu pozvonili

Svi smo imali situacije u kojima smo poželjeli da i nismo otvorili ulazna vratima inkasatorima, nepoželjnim susjedima ili prodavačima kojekakvih usluga. Sada stiže aplikacija koja će vam uvijek pokazati tko je na ulaznim vratima, i kad niste doma. iDoorCam aplikacija radi u paru sa zvonom koje je opremljeno kamerom i drugim senzorima, prenosi 24sata.hr.

Kada vam gost pozvoni, zvono šalje obavijest na povezane uređaje i aktivira kameru, a vi možete tada odabrati hoćete li se javiti ili ignorirati gosta.
Odlučite li se javiti, s gostima možete pričati kroz iOS ili Android aplikaciju, a aplikacija radi preko WiFi ili 3G mreža te je besplatna. No, ona radi samo sa zvonom koje stoji 164,95 dolara (925 kuna).

Gosta možete vidjeti i čuti jer je kamera opremljena kamerom, zvučnikom, mikrofonom, LED žaruljicom, infracrvenom kamerom i senzorom pokreta.
Desiree Mejia, jedna od osnivačica tvrtke iz Kalifornije kaže kako je stalno na putu te je htjela biti povezana sa svojim domom. Od ideje da uvijek zna tko je na vratima, stvar je krenula dalje, piše Daily Mail. Projekt je na Indiegogo premašio zadanih 100 000 dolara, a isporuke bi trebale krenuti od listopada.




Autor:M. M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.