Prosvjed protiv prisluškivanja – 11. veljače

Autor: Matija Kurušić

Napokon je pokrenuto sakupljanje potpisa protiv masovnog špijuniranja od strane NSA.

NSA (Nacionalna Sigurnosna Agencija) je američka vladina obavještajna agencija koja nadzire i analizira komunikaciju u državi, ali i u inozemstvu.

U siječnju 2012. godine poražene su u pokušaju legalizacije internet cenzure SOPA i PIPA, odn. prijedlozi zakona SOPA (Stop Online Piracy Act) i PIPA (PROTECT IP Act). U svrhu obilježavanja pobjede nad gornjim i u spomen Aaronu Swartzu, danas 11. veljače isplaniran je protest protiv masovnog nadzora tj. prisluškivanja internet korisnika.

 

CIlj je zabraniti i onemogućiti svim vladinim (ne samo NSA) organizacijama da nadziru i analiziraju digitalne radnje internet korisnika diljem svijeta. Ukoliko ste voljni priključiti se protestu sve što treba je potpisati peticiju na stranici –The Day We Fight Back.

 

 




Autor:Matija Kurušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.