Haker ukrao podatke dva milijuna klijenata Vodafonea

Autor: M.M./Hina

Vodafone upozorava svoje korisnike da bi hakeri mogli pokrenuti nove napade i pomoću lažnih elektroničke pošte navesti ih da im otkriju dodatne pojedinosti.

Haker je ukrao imena, adrese i bankovne račune oko dva milijuna njemačkih klijenata Vodafonea kojima prijeti opasnost da kriminalci otkriju i ostale informacije, kao što su zaporke, upozorila je ta telekomunikacijska kompanija u četvrtak.

Vodafone, koji u Njemačkoj ima oko 32 milijuna klijenata, kaže da haker, koji se spojio na jedan od tvrtkinih servera, nije uspio ukrasti zaporke i sigurnosne kodove. "Gotovo je nemoguće pomoću ukradenih podataka izravno pristupiti bankovnim računima oštećenih klijenata", stoji u priopćenju tog telekomunikacijskog operatera.

No, Vodafone upozorava svoje korisnike da bi hakeri mogli pokrenuti nove napade i pomoću lažnih elektroničke pošte navesti ih da im otkriju dodatne pojedinosti. Izvor blizak tvrtki navodi da je pokrenuta istraga nad osobom koja je radila kao ugovorni suradnik na administratorskom sustavu Vodafonea.

Autor:M.M./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.