FOTO: U maske mobilnih telefona ugrađuju šokere, suzavce i male noževe

Autor: M.M.

Ovako opremljene maske za mobilne telefone postaju prava oružja, ali stručnjaci za sigurnost naglašavaju kako je izuzetno bitno znati kada i kako ih ispravno koristiti.

Maskama za mobilne telefone osnovna je namjena da ih zaštiti u padovima, ali u posljednje se vrijeme javljaju i maske koje su postale prava oružja!

Tako kompanija „Yellow Jacket” prodaje masku koja je i mali elektrošoker, a ona je samo posljednja u nizu maski za samoobranu. Tako već postoje maske sa suzavcem ili one koje skrivaju malene noževe.

„Yellow Jacket šoker” tako može zatresti napadača sa 650.000 volti dok su pravi elektrošokeri nekoliko puta jači, piše Daily Mail.

Jedan od autora ovog uređaja, bio je napadnut u svojoj kući. Kasnije je taj šokantni događaj odlučio pretvoriti u svoju priliku i napraviti ovaj uređaj koji se sada prodaje za 140 dolara, odnosno cca 800 kuna.

Tu su još i Spraytect i Smart Guard maske koje dolaze sa malom bočicom u kojoj je suzavac, a koji se može brzo aktivirati. Smart Guard se prodaje za 37,50 eura putem interneta, dok Spraytect nudi maske u nekoliko boja i prodaje se za 39,95 dolara.

Neke kompanije, poput ACC, nude i futrole za telefone, koje na sebi imaju skriveni nož za samoobranu.




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.