Facebook stranica Mitta Romneya gubi fanove svake sekunde, Obama dobio milijun novih fanova

Autor: G.M.

Iako je nedavno izvješteno da je Romney odnio pobjedu na društvenim mrežama, čini se da će prebrojavanje glasova, ili u ovom slučaju likeova i ovaj put biti u korist Baracka Obame. Dio novinara prošlog vikenda izračunao je da Mitt Romney gubi fanove svake sekunde.

Iako je nepoznato čime će se Mitt Romney baviti sada kada mu je karijera završena, očito neće koristiti društvene medije kao što to čini Sarah Palin putem Twittera i Facebooka. Službena Facebook stranica Mitta Romneya prestala je dobivati nove statuse (zadnja dva su bila u srijedu i subotu i oba su se odnosila na govor o porazu), no čini se da Amerikanci masovno “unlikeaju” njegovu stranicu.

U tri dana nakon poraza na izborima Romneyeva stranica je izgubila preko 50 000 fanova. Važno je napomenuti da je na Twitteru počeo dobivati sljedbenike iako se možda radi o većoj aktivnosti na toj stranici.

Promjene su toliko očite da svake sekunde izgubi nekoliko fanova pa to možete i sami provjeriti osvježivanjem stranice. Trenutno njegova stranica ima preko 12 milijuna fanova, no za par tjedana taj broj će biti daleko manji.

Osim toga, pojavila se i jednostavna stranica, Disappearing Romney koja u stvarnom vremenu prati kako opada broj likeova Mittu Romneyu.

Obama ima preko 33,3 milijuna fanova, a od reizbora je dobio (u nepunih 6 dana) oko 950 000 novih fanova (21 milijun više od Romneya na vrhuncu kampanje).




Autor:G.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.