Facebook prisiljava ljude da koriste prava imena

Autor: M.Z.

Njemačke vlasti izgubile su spor protiv Facebooka koji su željele spriječiti da prisiljava ljude na upotrebu pravih imena na toj društvenoj mreži.

Facebook je nedavno započeo kampanju s kojom misli s Facebooka maknuti sve nadimke i lažna imena te prisiliti ljude na upotrebu pravih imena. Tomu su se usprotivile njemačke vlasti koje su slučaj odvele na sud. I dok je na prvom suđenju pobjedu odnijela Vlada, na drugom je ipak pobijedio Facebook. Razlog? Sve aktivnosti na Facebooku u Europi procesuiraju se u Irskoj pa prema tome na Facebook mogu utjecati samo irski zakoni.

U prijevodu, Facebook može nastaviti sa svojom kampanjom a samo je pitanje koliko će to ljudi odbiti od najpopularnije društvene mreže s obzirom da je mnogima ipak stalo do privatnosti koja je na Facebooku ionako gotovo nepostojeća.

Autor:M.Z.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.