Anonymousi ‘objavili’ virtualni rat Sjevernoj Koreji

Autor: D.Ho

Hakerska grupa Anonymous Korea ustvrdila je danas na Twitteru da su 'oborili' pet službenih internet stranica Sjeverne Koreje, uključujući službenu web-stranicu ove zemlje, kao i stranicu Ureda za vanjske odnose.

Anonymousi su objavili i popis svih pet vladinih web stranica koje nisu u funkciji, a na Twitteru se mogu naći pod oznakom 'Tangodown', dok su ove hakerske napade već mnogi na ovoj društvenoj mreži prozvali 'OpNorthKorea', odnosno 'Operacija Sjeverna Koreja'. Među srušenim stranicama su i ona nacionalne aviokompanije Air Koryo, korejska i engleska verzija službene stranice Demokratske Narodne Republike Koreje i još nekoliko drugih, objavili su Anonymousi jutros, da bi nešto kasnije se ponovo oglasili na Twitteru navodeći da je napad u toku, ali da nisu još uspjeli srušiti službenu stranicu Demokratske Narodne Republike Koreje, piše Seebiz.

Hakerski napadi dolaze nakon višednevne huškačke retorike te nakon današnjeg objavljivanja 'ulaska u ratno stanje' Sjeverne Koreje sa njihovim južnim susjedima.

'Od ovog trenutka, odnosi između sjevera i juga ulaze u ratno stanje i sva pitanja rješavat će se u skladu s tim', navedeno je u priopćenju koje je prenijela državna novinska agencija Sjeverne Koreje KCNA.

Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.