fbpx

Dropbox je nadvio svoj oblak nad 25 milijuna korisnika

Autor: V.T.

Kako raste popularnost ovog servisa za razmjenu i pohranu datoteka, raste i njegova funkcionalnost. Od sad je tu i novo sučelje koje omogućuje direktan prijelaz na razne sadržaje unutar aplikacije, kao i posebna kartica koja prati dinamiku uploada.

Dropbox servis za razmjenu i pohranu datoteka objavio je kako ima 25 milijuna aktivnih korisnika, koji dnevno pohrane 200 milijuna datoteka. Zavidan je ovo broj korisnika ako znamo da je 2009. Dropbox imao 2 milijuna, a prošle godine četiri milijuna korisnika. Što se pak tiče količine datoteka, kada njih 200 milijuna rasporedimo tijekom dana dobivamo brojku od milijun datoteka svakih pet minuta.

Ako još niste upoznati s ovim servisom, za početak znajte da ga većina koristi za arhiviranje podataka i sinkronizaciju podataka između više uređaja, a popularan je i u poslovnom svijetu za grupnu suradnju na dokumentima. Prva dva GB prostora svakom korisniku besplatno, dok se povećanje prostora dodatno plaća.


Više o Dropboxu pročitajte u članku: VIDEO: Dropbox vaše podatke lansira ravno i jednostavno – među oblake, a potom se vratite pročitati što ima novo.Dropbox je objavio veliki update svoje iOS aplikacije koji donosi pregršt novosti: upload tab, mogućnost bulk uploada fotografija i video zapisa, novi UI, te višejezičnu podršku za iPhones, iPod Touches i iPad. Za sada su novosti samo u iOS verziji, ali uskoro se očekuju i na Androidu.

Najveća je promjena koju nudi Dropbox UI novo sučelje koje omogućuje direktan prijelaz na dio aplikacije na koji želite ići. Posebna je kartica namijenjena za upload pa se tako može pratiti dinamika kopiranja dokumenata, kao i rezultati kopiranja. Novost je uvedena kako bi se lakše pratila još jedna nova funkcija: skupni upload fotografija i video uradaka. S obzirom na očekivano duže trajanje ovog zadatka, korisnik može obavljati druge akcije, ali i provjeriti kako napreduje upload.

Značajna je i promjena u uvjetima korištenja Dropboxa. Naime, korisnici su obaviješteni da, ukoliko vladine agencije SAD-a zatraže od Dropboxa pristup korisničkim dokumentima, Dropbox će ih predati bez pogovora.

Novi Dropbox nudi i višejezičnu podršku, odnosno lokalizaciju na španjolski, francuski, njemački i japanski jezik, a možete ga, kao i do sada besplatno skinuti sa iTunes App Storea.
Autor:V.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.