fbpx

Dječak zeznuo Apple iPhone aplikacijom za besplatni internet

Autor: M.S.

Nickova aplikacija zove se Handy Light. Mogla se skinuti, odnosno kupiti na iTunesima. Sad to više nije moguće, no oni koji su je već skinuli, mogu je i dalje koristiti.

Nick Lee, inače 15-godišnjak, izradio je aplikaciju za iPhone i lišio svog operatera 20 dolara dnevno za korištenje jedne sasvim druge aplikacije, piše Gizmodo.

Dječak je osmislio i izradio aplikaciju za ‘pretvaranje’ iPhonea u svjetiljku. Čak je ugradio i sučelje u kojem se nudi više boja svjetla. Sve što mladi vole i trebaju, dakle. Aplikacija se prodavala na iTunesima po 99 centi, no sad ju je nemoguće naći.

Apple je uočio da je Lee u kod svjetiljke ugradio i skriveni kod koji korisniku omogućava da iPhone koristi kao modem za spajanje na internet preko 3G veze.


To se može postići i preko iPhoneovih postavki, ali mnogi mobilni operateri dodatno zaračunavaju tu uslugu, tarifa je obično 20 dolara.

Mobitel s računalom možete spojiti Bluetoothom, USB-om ili preko Wi-Fi-a, te se poptuno beplatno spojiti na internet.

Nickova aplikacija zove se Handy Light, a iako više nije dostupna na iTunesima, oni koji su je već skinuli mogu je i dalje koristiti.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.