screenshot

ZUBAC ODLIČAN ZA CLIPPERSE! Luka Dončić ispisao povijest NBA-a

Autor: G.I.Š.

Košarkaši Dallas Mavericksa u nedjelju navečer izjednačili su seriju protiv LA Clippersa na 2:2 pobjedom 135:133 u produžetku, zahvaljujući trici s sirenom Luke Dončića, koji je igrao ozlijeđen.

Slovenski košarkaš, osim što je odigrao utakmicu u kojoj je ostvario triple-double učinak od 46 poena, 17 skokova, 13 asistencija, zabio je i pobjedničku tricu. Dončić je imao 18-31, za tricu 4-10, uz slobodna bacanja 3-5.

Luka Dončić u svojoj 21 godini podsjeća na legende NBA-a a već im se približio s niskom rekorda koje je ostvario.

Dončić je postao jedini igrač još od Michaela Jordana koji je zabio najmanje 40 poena i istovremeno pogodio pobjednički koš. Jordan je to napravio 1989. u doigravanju protiv Cleveland Cavaliersa.

Postao je  prvi igrač u povijesti NBA lige koji je ostvario najmanje 43 poena, 17 skokova, 13 asistencija u playoffu.

Luka je postao tek treći igrač u NBA doigravanju, nakon Oscara Robertsona i Charlesa Barkleyja, koji je završio utakmicu s 40/15/10 brojkama u tri najvažnije kategorije.

Uz sve, postao je drugi najmlađi košarkaš u NBA povijesti koji je u playoffu u dvije utakmice zaredom ostvario triple-double učinak. Jedini mlađi od njega kojem je to uspjelo je Magic Johnson.




I za kraj postao je najmlađi je igrač lige koji je u doigravanju ostvario triple-double s 40 koševa.

“Znamo da taj klinac ima ono nešto, žar i petlju za ovakve dramatične situacije. On živi za ovakve trenutke”, rekao je  trener Dallasa Rick Carlisle.

“Veliki igrači zabijaju velike šuteve i imaju velike partije, a Luka je veliki igrač”, rekao je Trey Burke o Dončiću.




Ivica Zubac startao je u petorci LA Clippersa i odigrao odličnu utakmicu. Za 22 minute zabio je 15 poena uz 4 skoka i asistenciju. Iz igre je imao 5-9, slobodna 5-5.

Košarkaši Boston Celticsa prvi su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su i u četvrtoj utakmici prvog kruga Istočne konferencije u Orlandu svladali Philadelphia 76-erse, ovoga puta sa 110-106 te prošli dalje s uvjerljivih 4-0 u seriji.

Drugi koji su se uspjeli plasirati u drugi krug play offa su Toronto Raptorsi koji su svladali Brooklyn Netse sa 150-122, i isto kao i Celticsi seriju završili su s “metlom” 4-0.

PERIŠIĆ NAKON FINALA OTKRIO ZBOG ČEGA ŽALI! ‘Kada igrate nogomet, sanjate o noćima poput ove!’

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.