Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

ZORAN VULIĆ KOMENTIRA DERBI ZA DNEVNO: ‘Sve je lako kad imaš kneza Mislava, Hajduk nema takvih igrača!’

Autor: Andrija Kačić Karlin

“Presudila je kvaliteta, velika kvaliteta, jedan igrač imao je simultanku, Mislav Oršić“! Tim riječima dočekao nas je proslavljeni negdašnji  Hajdukov igrač, potom i trener,  u svojoj niski poslova ima i  hrvatsku reprezentaciju gdje je bio pomoćnik izborniku Otti Bariću, Zoran Vulić!

“Oršić voli jače utakmice, sjajno igra u Europi, a protiv Hajduka uvijek je naročito raspoložen. Ma, pravi igrač, hitar, okretan, sjajnog šuta i pregleda igre. Pravi knez. A k tome brz, užitak ga je gledati i moram reći da sam znao da ima kvalitetu, ali sad me opovrgao. On ima veću kvalitetu nego što sam mislio, on je kapitalan igrač za Dinamo. A ova dva gola u jednoj minuti su čudo, to ne može svatko, zato je on igrač iznad drugih. Sada je to dokazao. On je  prvo ime derbija. Dinamo možda nije odigrao utakmicu kakvu je htio, ali kad imaš kvalitetu u takvom jednom pojedincu onda se uvijek možeš izvući. Tako je očito i bilo”!

Naravno, posebno pitanje je bilo o Hajduku…

“Vidi se napredak u igri,  u postavljanju igrača. Ali, uz sav taj napredak, uvijek se gleda rezultat. Pa je teško pričati o evidentnom napretku kada izgubiš sa 1-3. To je  nogomet, igra se na rezultat, a Hajduku godinama fali rezultat. Zato pričati o pravom napretku bez pravog rezultate nije pošteno. Ni prema navijačima ni prema samima sebi.  Hajduku nedostaje puno toga, svaki novi trener kreće ispočetka, nije mu lako, igračima pod pritiskom  je isto teško”.

Zoran Vulić ocijenio je i neke druge igrače:

“Bilo je dobrih predstava i na ovoj utakmici, mali Vušković u Hajduka je dobar,  a kod Dinama volim gledati Majera, pa Petkovića kojeg sam individualno trenirao kao dječaka, no sada sam toliko uživao u Oršiću da mu javno čestitam. Još nešto, utakmica je imala sjajan ritam, bilo je samo 20 prekršaja. iako osobno volim da je derbi malo žešći ovo sada je bilo dobro jer su se napadi redali kao u košarci pa je bilo jako interesantno. Hajduk je imao dosta prigoda za izjednačiti i u tom detalju može tražiti optimizam za buduće utakmice. No, nije lako zabiti, sada su to uvidjeli, toliko truda da stvoriš šansu i onda je nekoliko puta promašiš”.

Za kraj:




“Igralo se dobro, dalo se gledati, kad s eutakmica gleda netremice to znači da je bila dobra”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.