Guliver Image

ŽENE SU U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI LUDJELE ZA NJIM! Na kraju je sve šokirao i pobjegao sa starletom!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Za vrijeme bivše Jugoslavije sportaši su bili nevjerojatno popularni, napose nogometaši. Kada malo dublje zagrebemo, jer takva su bila vremena, možda među njima nije bilo klasičnih „playboya”. Ali da su bili silno popularni i obljubljeni kod žena – jesu. Mnoge su patile za njima, a oni su se mahom trudili odavati dojam obiteljskih ljudi nesklonih poroku.

Ipak, bilo je u to vrijeme zanimljivih priča, čak i duhovitih.

Pravi „mačak” ispao je krajem sedamdesetih godina Hajdukov napadač Slaviša Žungul. Naočit, zgodan, kralj tadašnjeg veličanstvenog Hajduka.

Zgodan Slaviša

Taj legendarni Hajdukov strijelac i danas se spominje u memorijama klupskih navijača, toliko emotivno i sjetno da mu se praktički ne zamjera nagli odlazak u Sjedinjene Američke Države, zapravo bijeg iz kluba i zemlje, koji je šokirao tada ne samo nogometnu javnost.

Pobjegao je sa starletom iz Starta, Moni Kovačić s kojom kasnije nije ostvario dugotrajniju emotivnu vezu.

Bivša Jugoslavija je krajem sedamdesetih ludjela za njom, bila je miljenica nacije. Kao tinejdžerica je 1978. s pjesmom “Nasmeh poletnih dni” pobijedila na Melodijama mora i sunca te tako započela pjevačku karijeru. Vezom s tad najmarkantnijim nogometašem, Slavišom Žungulom, postala je prva starleta bivše zemlje.

Za Hajduk je odigrao 303 utakmice i zabio 176 golova. Bio je praktički desno krilo koje je voljelo bježati u sredinu. S Hajdukom je osvojio tri naslova i četiri Kupa, a 14 puta je igrao za jugoslavensku reprezentaciju igrao bi i više da nije pobjegao u Ameriku. Jer, u Hajduku se osjećao oštećenim, želio je stan, nije ga dobio, vele priče… Pobjegao je u Arrowse iz New Yorka, bio je najbolji igrač godinama u malom američkom nogometu, nastupao je za San Diego Sockerese, Tacomu i bio rekorder po postignutim golovima.




No, veza s Moni Kovačić brzo se raspala.

Nekadašnji tenisač Slobodan Boba Živojinović je prije braka s pjevačicom Lepom Brenom bio u braku sa Zoricom Desnicom. Zajedno su dobili sina Filipa, a razišli su se nekoliko godina kasnije.




Desnica se kasnije udala za bivšeg košarkaša Ivu Nakića s kojim je dobila sina i Lepu Brenu, folk pjevačicu na Balkanu i s njom dobio dva sina.

Iako, za Živojinovićem su patile mnoge žene bivše Jugoslavije.

Unatoč razlazu Boba i Zorica ostali su u dobrim odnosima, a Brena i Zorica su također u prijateljskim odnosima. Filip je 2018. godine oženio pjevačicu Aleksandru Prijović, a snimke s vjenčanja su pokazale da bivši partneri svojim odnosima mogu poslužiti kao primjer drugima.

Boba je tada izjavio da je oduvijek želio kćer i da mu se sad ta želja i ostvarila dok im je Brena na društvenim mrežama vjenčanje javno čestitala. Boba i Brena bili su i na krštenju Filipova sina Aleksandra prije dvije godine, a Živojinovići i Nakići na putovanjima često zajedno provode vrijeme.

U Hajduku je kao pojačanje sredinom sedamdesetih godina stigao Boriša Đorđević iz srpskog Bora. Bio je sjajan napadač, dribler, paker, strijelac, a u javnosti šarmantan, elokventan, omiljen i popularan…

Čak su ga u Splitu onako naočitog zvali ”Lepi Bora„, i u Hajduku je zaista ostavio neizbrisiv trag. Kao zapanjujuće nadaren debitirao je u Prvoj ligi Jugoslavije sa samo 17 godina u dresu Bora, još 1970. godine. Sam je svojim igrama držao ovaj klub na prvoligaškoj sceni, da bi 1975. godine došao u Hajduk. iz velikog kluba se lakše dolazilo do jugoslavenske reprezentacije, što mu se i dogodilo.

No, nisu ga uzalud zvali „Lepi Bora”. Žene su ludjele za njim. No, bio je diskretan, povučen. Ali, da je morao bježati od žena – morao je. NO, to ga nije omelo u nogometnim predstavama. Imao je jednu fenomenalnu karakteristiku. Uvijek je igrao najbolje u najvažnijim utakmicama. A tih godina Hajduk ih je imao napretek.

Novine su pisale, primjerice, da košarkaš Jugoplastike ima više navijačica nego navijača. Taj stasiti Zagrepčanin igrao je za splitski klub i reprezentaciju, bio je, pisale su mu tada obžavateljice, „Lijep kao grijeh”. No, nije se on dao smesti, živio je mirnim, povučenim životom. Unatoč uzdasima žena gdje god je prošao.

Vaterpolost Mladosti Ronald Lopatny također je bio ljubimac žena. No, on se odlučio skrasiti kraj najpopularnije pjevačice, Tereze Kesovije. Njihova veza je znala imati burnih trenutaka. Tereza je u vrijeme kad je upoznala Ronalda bila u braku s Mirom Ungarom, s kojim se razvela već sljedeće godine.

Brak vaterpoliste s pjevačicom potrajao je 16 godina. Državom su kružile glasine o turbulencijama u zajednici, pa i sama Tereza je rekla da ju je Ronald jednom i udario.

U svojoj autobiografiji „To sam ja” Tereza Kesovija je zapisala:

„Šesnaest punih godina koračali smo istom stazom držeći se za ruke. Događaji posljednje godine olabavili su stisak naših ruku. Vjerovali smo da ćemo možda ipak izdržati, koje li zablude! Sada smo na raskršću i svatko kreće svojim putem. Neka ti je prokleta ova kuća, posljednje su tvoje riječi s mržnjom izgovorene. Neka ti je prokleta ova kuća, neka ti je prokleta ova kuća! Lijegala sam navečer i ujutro se budila u grču. Je li moguće da netko kome sam šesnaest godina bez ostatka vjerovala, koga sam voljela, izgovori takvu kletvu”?!

Autor:Andrija Kačić Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.