Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ZEBEC IPAK POGRIJEŠIO NA ŠTETU DINAMA: ‘Ovdje se radi o eklatantnoj pogrešci suca. Ovo je nedvojbeni kazneni udarac’

Autor: Gordan Šojat

Pošteno se zakuhalo o djeliteljima pravde nakon zadnjeg velikog derbija na Maksimiru u kojem je Dinamo pobijedio Hajduk, ali se nakon pobjede žalio na suđenje suca Zebeca.

U emisiju na  HNTV-u  ‘Treće poluvrijeme’ kontrolor suđenja i VAR-instruktor Tomislav Šetka komentirao je odluke glavnog suca Marija Zebeca.

Sporne situacije započele su već u sedmoj minuti nakon starta Simića na Majeru.

“Ovdje se radi o eklatantnoj pogrešci suca. Ovo je nedvojbeni kazneni udarac. Igrač Hajduka je u pokušaju da igra loptom istu promašio, nakon toga dolazi do kontakta. Čisti prekršaj na igraču Dinama, trebao je to biti kazneni udarac. Kad ga već nije dosudio, dobio je drugu priliku putem VAR-a i nažalost nije prepoznao da se tu radi o klasičnom kaznenom udarcu. Bila je to dupla pogreška.”

Već u 14. minuti dolazi do druge sporne situacije kada je Gavranović pao nakon duela sa Simićem što je Šetka prokomentirao:

“Ne možemo reći da tu nema nekakvog kontakta, ali ovdje ne vidim jasan prekršaj za kazneni udarac. Podržao bih odluku suca. VAR mu nije trebao dati drugu priliku jer je sudac iskomunicirao da je to vidio. To nije kao prva situacija, gdje se radi o eklatantnom kaznenom udarcu, ovdje se ne radi. I Komisija sudaca se složila da će se u ovoj situaciji podržati odluka suca.”

Sljedeća situacija datira iz 34. minute kada je Atanasov vratio loptu Kaliniću ispred Ademija.




“Vidim da igrač Hajduka namjerno igra loptu, ali njemu je tu cilj samo maknuti loptu s noge Dinamovom igraču. “

Dinamov gol iz 83. minute nije okarakterizirao zaleđem, tj Majer je bio u dozvoljenoj poziciji.

“Majer je iza igrane lopte i nije u poziciji zaleđa. Gol je ispravan.”, dok je za zadnju situaciju na susretu, start Lauritsena nad Umutuom, dao za pravo Zebecu i njegovoj procjeni,




“Sudac Zebec je sve dobro presudio. Nema crvenog jer igrač Hajduka nema loptu u kontroli, prekršaj se događa kad je ona njemu iznad glave. Da je imao u kontroli, onda bi to bio crveni karton.”, zaključio je Šetka.

Ukupno gledano suđenje je po ekspertu bilo dobro i iz ove perspektive čini se kako je reakcija iz Maksimira dopisom HNL-u bacanje magle u oči.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.