Alberto Scarpinato/Guliver Image

‘ZAŠTO VIDIMO ČETNIČKU ZASTAVU?’ Tata Đoković zbog jedne stvari izletio: Drama u Australiji, ludnica na terenu

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Po deseti put u karijeri Novak Đoković osvojio je Australian Open.  Od danas ponovno prvi igrač svijeta s lakoćom je pobijedio Tsitsipasa s 3:0 i uzeo 22. Grand slam titulu.

Na ovogodišnjem izdanju Australian Opena organizatori su pazili na unošenje ruskih, bjeloruskih zastava, ali i bilo koji drugih simbola koji se mogu povezati s bilo kojom radikalnom ideologijom.

Ipak, svejedno je bio pronađen način kako veličati Rusiju i podržati je u ratu. Pjevalo se i slavilo Putina, a na jednoj takvoj fotografiji izvan terena bio je i otac Novaka Đokovića, o čemu smo pisali.

Srđan Đoković je zbog toga izletio iz igre što se tiče praćenja Novakovih mečeva u završnici turnira. Udaljio se kako ne bi bio smetnja dok njegov sin završava borbu za naslov, no nakon njegove priče, za vrijeme finala došlo je do još jednog incidenta dok se igralo u Rod Laver Areni, središnjem stadionu u Melbourne Parku.

Četnička zastava

Dok je trajao prijenos meča vidjela se zloglasna zastava s ćirilićnim natpisom, a nije poznato kako je ta zastava koju je držao čovjek s kokardom prošla do Melbourne Parka među navijačima Novaka Đokovića i kako je taj simbol uspio promaknuti osiguranju.

 

“Zašto vidim četničku zastavu među srpskom publikom na meču Tsitsipasa i Đokovića? Jesu li ultra fašistički simboli dozvoljeni na Australian Openu” pitala se na Twitteru jedna pratiteljica finala, Sophie Mak, koja u profilu ima opis da se bavi istraživanjem ljudskih prava u Kini i Hong Kongu.




Sve se raširilo nakon što se na ovo osvrnuo i Ben Rothenberg, poznati američki novinar, kojeg na srpskim portalima često napadaju kao protivnika Novaka Đokovića.

Ovom prilikom Rothenberg je komentirao spornu zastavu.

“Mislim da bi Australian Open dogodine trebao zabraniti unošenje svih zastava ako ovo ne može riješiti kako bi trebalo”, napisao je.

“Osiguranje je ove godine bilo prilično grozno iako još nismo imali uljeza na terenu za vrijeme muškog finala”, dodao je Rothenberg.

Uljeza na terenu za vrijeme finala nije bilo, ili je nekako uspio proći neopaženo, ali zastava je odjeknula.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.