Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

ZAŠTO SMO NEPRAVEDNI PREMA DINAMU? Cilj opravdava sredstvo, a zasad plavi brod sigurno plovi prema cilju

Autor: Gordan Šojat

Iako je Dinamo prvi na tablici u HNL-u iako je prvi na tablici Europa lige svekoliko plavo pučanstvo nije zadovoljno igrom Dinama a rezultate zapravo nitko i ne spominje.

Pa kako cilj opravdava sredstvo tako i Zoran Mamić sigurno plovi prema svome cilju a to je prolazak skupine Europa lige i osvajanje jesenskog dijela prvenstva.

U HNL-u već dugo godina Dinamo nema premca i koliko god bilo potresa u Maksimiru temelji organizacije plavog kluba pokazali su kako su sazdani od dobrog materijala. Promjene trenera, prodaje igrača, unutarnje trzavice, sve to zapravo nije se odrazilo na uspješnost kluba iz Maksimira.

Priča se o Livakoviću koji brani u vrhunskoj formi u maniri, “što bi bilo da njega nema”. Pa zar sve najuspješnije generacije nisu imale svojeg Ladića, Vlaka, Stinčića, Škorića? Golman je temelj obrane i graditi momčad od njega je blagodat za svaki klub. Tako je legendarni Manchester United imao Schmeichela, Juventus Buffona, Bayern Neuera, Dinamo ima Livakovića.

Dinamova obrana nije primila gol u Europa ligi pa mora biti kako nešto ipak može odigrati, jer nije primjerice da nije Wolfsberg utrpao Feyenoordu četiri komada.

Možda Dinamu fali ona kreacija koju su imali s Olmom ali sigurno je kako plavi dečki igraju kao momčad a to je nešto što je zasluga trenera. Jednako tako vjerujemo kao će nakon ovih nelagoda uzrokovanih koronom Dinamo izgledati još bolje.

I ova nazovi miješana garnitura pobijedila je Austrijski klub jednim lijepim golom pomalo zaboravljenog Iyayija Atiemwena što ipak pokazuje širinu Dinamove klupe.




Jednako tako momčad je dobro reagirala na treću opciju za trenera, Peternaca, tako da se može primijetiti stvarno jedna dobra kohezija u redovima modrih koja ih može opet odvesti daleko u Europi. Ako pogledamo situaciju Dinamu je dovoljna pobjeda i remi za prolazak skupine što bi predstavljao sada već kontinuitet  prezimljavanja u Europi.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.