Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

ZAŠTO MODRIĆEVA AMNEZIJA SADA NIJE DOBRA ZDRAVKU MAMIĆU? A tako ju je branio tijekom postupka na sudu u Osijeku

Autor: Andrija Kačić Karlin

Arhive zato i postoje! Da se vidi tko je što rekao u određenom trenutku. Prisjetimo se samo iskaza Luke Modrića na sudu u Osijeku tijekom postupka Zdravka Mamiću u kojem je  osuđen na šest godina i  osam  mjeseca zatvora i  zbog čije je odluke sada u bijegu u Bosni i Hercegovini, kako bi izbjegao zatvorsku kaznu.

Riječ je o mišljenju Zdravka Mamića o iskazu Luke Modrića koji je  u svom iskazu često ponavljao rečenicu – “Ne sjećam se”!

Zbog takvog Modrićevog ponašanja bio je oštro kritiziran u Hrvatskoj…

“Jako sam žalostan i razočaran reakcijom javnosti na svjedočenje Luke Modrića. I to samo jer je govorio istinu. Sve koji sumnjaju u tog dečka, koji je s 14 godina morao bježati sa svog kućnog praga i kojem su ubili djeda, može biti sram. Nije promijenio ni jednu riječ, samo je nadopunio iskaz”,  rekao je Zdravko Mamić  isti dan nakon što je Modrić dao svoj iskaz Županijskom sudu u Osijeku.

“Ne sjećam se”, rečenica je koja je okupirala tada hrvatski medijski prostor, kao i fotografija Lukinog svjedočenja dok iza njega stoji Zdravko Mamić pokušavajući mu nešto sugerirati… Modrić je nekoliko puta tijekom ispitivanja od suca rekao – “Ne sjećam se”!

Mamić o Modriću: To mi nije muški, to mi je huljski

Ruku na srce, teško je bilo i očekivati od Luke Modrića drugačiji iskaz, ne što je želio, ili nije želio, zaštititi optuženog. Igrač često nije ni svjestan manipulacija u klubovima, a zacijelo je prema Zdravku Mamiću osjećao i poštovanje. Jer, činjenica jest, Zdravko Mamić je učinio podosta u razvoju karijere Luke Modrića. No, zakon je zakon…

Danas ispada kao da se Luka Modrić više “ne sjeća” Zdravka Mamića. Upravo je zapanjujuća lavina negativnih tonova u riječima Zdravka Mamića kada govori o Luki Modriću. U najnovijem podcastu, petosatnom svojevrsnom obraćanju hrvatskoj javnosti Zdravko Mamić je pokazao da je bijesan na Luku Modrića.




Citiramo:

„Nažalost, u nikakvim smo odnosima. Nismo se posvađali nikada. Njegov sam navijač da je to ne moguće. Njegove utakmice u Realu gledam s istom strašću kao i kad igra Dinamo. Za mene je on najbolji hrvatski nogometaš svih vremena i sve je to postigao svojim radom. Ništa nije slučajno. On živi za nogomet. Ono što mi je potpuno ne shvatljivo je njegova šutnja. To mi nije muški i to mi je huljski. Čovjek nije sazvao press konferenciju na nivou cijelog svijeta u sred Zagreba ili Madrida i rekao p.m. bezobrazna. ‘Taj Mamić je mene uzeo kad sam bio izbjeglica kad sam imao 14 godina i bio graditelj Dinama u kojem sam ja bio reprezentativac. Njegov sin me je prodao u Tottenham i Real Madrid. Pa on nije lopov. Nije izmislio’ to je trebao kazati. Ima privatni ugovor između mene i njega koji mi ne da i koji sam u dogovoru s njima raskinuo. Dan danas bi taj ugovor meni omogućavao 20 posto brutto njegovih prihoda. Od tog ugovora sam mogao zaraditi 20 milijuna eura. U životu mi nije dao ulaznicu za utakmicu“, rekao je  isprve.

Pa je nastavio:




„Modrića sam uzeo kad je s obitelji bio izbjeglica iz Zadra, a da Silvu sam uzeo ka je došao u Dinamo kao klinac s jednim prijateljem. Doveo ga je Julio Augusto Suzano, čovjek kome je Duduova majka povjerila skrbništvo po brazilskim zakonima i skrbnik je mogao u Europi dogovarati uvjete i ugovore. Ostavio ih je u Zagrebu, a Dudu se ozlijedio. Godinu dana nije igrao i spavao je u zgradi omladinske škole. Tada sam otvorio agenciju i čuo od nekih ljudi da ima igrač Brazilac koji godinu dana ne trenira jer je ozlijeđen. Našao sam ga tamo i odveo u Sloveniju na liječenje koje sam platio. S njegovim skrbnikom sam dogovorio da ćemo ga javno zastupati i to smo ovjerili kod javnog bilježnika. Onda nisam tražio ništa, a da Silva kada je igrao u Dinamu nije davao ništa tom Suzanu. Onda ga je ovaj tužio na Općinskom sudu u Zagrebu. Da bi spriječio to da se Dudu povlači po sudu isplatio sam ovog s 300 tisuća eura u kešu da se makne skroz iz posla. Kada je otišao u Arsenal sa ženom je tražio novce od transfera. Kada sam ga odbio otkazao je i punomoć mome sinu koji ga je u Arsenal prodao. Uvijek isti scenarij, lova. Napraviš od njega igrača i čovjeka, prodaš ga i onda ti otkaže“.

Zdravko Mamić več je rekao  prije dva tjedna “Ako sam ja krivac onda su krivci i Lovren i Modrić, a ako oni nisu krivci onda sam nevin i ja”. U toj rečenici  bivši dopredsjednik Dinama vidi izvjesnu  slamku spasa u daljnjoj pravnoj borbi. Podsjećamo, Modrić i Lovren su na sudu  u Zagrebu oslobođeni optužbi od davanja lažnog iskaza.

Modrić se mudro povukao

Modrić se ovim svježim Mamićevim eskapadama našao u navlas sličnoj situaciji kao i nakon svjedočenja na sudu u Osijeku. Dimenzija Modrićevog –  “Ne sjećam se” – dobila je novu dimenziju. Jednom Zdravku Mamiću amnezija odgovara, drugi puta baš i ne.  Kako bilo,  Luka Modrić mudro se povukao iz cijele situacije namjeravajući se i dalje koncentrirati samo na nogometnu igru. Što je i cijeli život uspješno činio.

S time da Modrić ima sudski  “crno na bijelo” oslobađajuću presudu, Zdravko Mamić nema!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.