Foto:Tom Dubravec/ CROPIX

ZADAR RASTUŽIO PREPUNE GRIPE! Prva utakmica dalmatinskog finala gostima

Autor: Gordan Ivan Šojat

Hrvatsko košarkaško prvenstvo ušlo je u samo finale, a u njemu su se u utorak sastali Split i Zadar, a pobjedu su odnijeli gosti s prepunih Gripa rezultatom 74:85.

Dalmatinsko finale tako je već nakon prve utakmice donijelo prednost Zadranima, koji će već za dva dana na domaćem parketu tražiti novu pobjedu u finalnoj seriji.

Za Zadar je odlučujuću ulogu odigrao prošlogodišnji igrač Splita Karlo Žganec, koji je bio nezaustavljiv pod koševima te je skupio 12 skokova, 17 poena i četiri asistencije.

Zadar dominirao

Prvo četvrtinu bolje je otvorio Zadar, koji je otišao na 24:16, ali se u drugoj četvrtini Split vraća na krilima svoje trojice Amerikanaca i na poluvrijeme se odlazi s četiri poena prednosti za domaćine.

Treću četvrtinu Zadar je lovio prednost Splita, da bi se u odlučujućoj četvrtoj dogodio neobjašnjivi pad domaćina i gosti rade seriju od 15-0 i zaključavaju utakmicu.




Zadar je tako došao do prve pobjede u gostima i u seriji, a u četvrtak utakmicu igraju na domaćem parketu pred svojim gledateljima.

 

Autor:Gordan Ivan Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.