FOTO: Sportklub

ZABRANJEN ULAZAK SRBIMA: Kosovski specijalci zabranili ulazak Delijama na Kosovo

Autor: Mario Lacković

PRIPADNICI kosovske specijalne policije ROSU dočekali su na graničnom prijelazu Jarinje, koji dijeli Srbiju od Kosova, autobuse s igračima i navijačima Crvene zvezde i zabranili im ulazak u zemlju.

Crvena zvezda je u 14 sati trebala u Kosovskoj Mitrovici igrati utakmicu šesnaestine finala srpskog Kupa protiv FK Trepče, srpskog kluba sa sjevera Kosova koji se natječe u četvrtoj srpskoj ligi. Nogometni savez Kosova je mjesec dana pokušavao spriječiti odigravanje utakmica, a uoči parlamentarnih izbora koji su se prošlog vikenda održavali u toj zemlji izdana je zabrana ulaska delegaciji Crvene zvezde.

Srpski klub bio je obaviješten da je zabrana i dalje na snazi, ali nakon što je nogometni savez Srbije, organizator natjecanja, potvrdio termin i mjesto odigravanja utakmice, Zvezda je krenula prema Kosovu. S njom je na Jarinje došlo nekoliko stotina pripadnika Delija, ali nikome nije dopušteno da uđe na Kosovo jer je tamošnji nogometni savez u međuvremenu zabranio odigravanje utakmice na teritoriju zemlje.




“Imamo zabranu ulaska na teritorij Kosova. Ne znamo razlog, ali zabranu je izdala vlada Kosova”, kratko je novinarima na granici rekao Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić.

Nakon što im je zabranjen ulazak u zemlju, autobus s igračima Zvezde okrenuo se i otišao prema Beogradu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevno Sport (@dnevno_sport) on

Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.