ZA DOBRIM KONJEM PRAŠINA SE DIŽE: Filip Hrgović uskoro pušta svoj brend!

Autor: Dnevno

Boks je kao “plemenita vještina” kako ju nazivaju u Hrvatskom boksačkom savezu u svojoj jezgri sačuvao dio tog plemenitog koda, ali smo uz to proteklih dana mogli svjedočiti mnogočemu neplemenitom.

U nastojanju da se dokopaju svjetla pozornice i samopromocije, neki su protagonisti “HBS”-a (hrvatske boksačke sapunice) pokazali zavidnu vještinu udaranja ispod pojasa, spletkarenja i podapinjanja nogu.

Bilo je tu mnogo mijenjanja priče u hodu, i to u trenutcima kada je jedna strana spremno pristajala na konsenzus, a sve zbog toga da bi se kao u šahu svoga pješaka doguralo do promocije u najjaču figuru na šahovnici.

Poštapalica “U ljubavi i ratu sve je dopušteno” zvuči kao savršena floskula stvorena baš za ovu prigodu, koju moralni relativizatori koriste kao ideološki mlat protiv neistomišljenika dok se istovremeno tobože bave razvojem mladih ljudi i društva u cjelini iz uzvišenih, altruističkih razloga.

Optužbama na račun druge strane da se baš ona koristi mlatom – paradoks postaje veći, sa sociopatskim konotacijama. Ali takav mozak gotovo da je condicio sine qua non svijeta poremečenih vrijednosti i nelojalne konkurencije. Pa ti vjeruj trbuhozborcima.

I dok se jedni bave jedim, drugi se bavi sobom, a to je najbolji recept za uspjeh. “Sreća prati hrabre” ovdje je zgodna sintagma.

Najbolji i ujedno bez premca najuspješniji hrvatski teškaš Filip Hrgović upravo je pred puštanjem svoje vlastite modne linije, ili da se ne uvrijedi Modni Mačak zbog krive nomenklature – modnog brenda. 




Osim što je na prošlim Olimpijskim igrama u Riju osvojio brončanu medalju, a u svijetu profesionalnog boksa uspješno korača prema najvećim izazovima, Filip je shvatio važnost plasiranja svoga imena na šire tržište, ne na tuđi račun, nego s već izgrađenim renomeom i pokrićem.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.