moto gp
foto:profimedia

YAMAHA ISPRED DVA SUZUKIJA! Morbidelliju pobjeda na stazi u Španjolskoj, Joan Mir povećao vodstvo

Autor: HINA

Talijan Franco Morbidelli (Yamaha-SRT) pobjednik je u nedjelju na VN Teruela u kategoriji MotoGP, dok je Španjolac Joan Mir (Suzuki) zauzeo treće mjesto čime je povećao svoju prednost u ukupnom poretku vozača.

Drugi je danas bio još jedan vozač Suzukija i Španjolac Alex Rins.

Mir sada u ukupnom poretku vozača ima 14 bodova prednosti ispred Francuza Fabia Quartararoa (Yamaha SRT) i 19 ispred Španjolca Mavericka Vinalesa (Yamaha).

Morbidelliju je ovo druga pobjeda u sezoni, slavio je još u Misanu.

Španjolac Jaume Masia(Honda), koji je i prošli tjedan pobijedio na istoj stazi MotorLand Aragon, slavio je u nedjelju u Moto3 na VN Teruel, dok je njegovs sunarodnjak Albert Arenas, danas četvrti, povećao svoju prednost u ukupnom poretku.

Iza Masie su danas bila dva Japanca, drugi je bio Ayumu Sasaki (KTM), a treći Kaito Toba (KTM).

U ukupnom poretku vozača, Arenas (KTM) je, tri utrke prije kraja prvenstva, povećao svoju prednost na 19 bodova ispred drugoplasiranog Japanca Aija Ogure (Honda), koji je danas bio deveti.




Sljedeća utrka je VN Europe koja se vozi na stazi Ricardo Tormo u Valencejii na rasporedu je 8. studenog.

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.