Foto: Profimedia

WARRIORSI UNIŠTILI DONČIĆA: Slovenac izgubio čak 30 razlike

Autor: Gordan Šojat

Sinoćnja utakmica između Golden State Warriorsa i Dallas Mavericksa produbila je krizu u kojoj su se našli Mavsi i njihov superstar Luka Dončić. Warriorsi su i bez klasičnog centra doslovno rasturili Dončića i ekipu te je krajnji rezultat ogromnih 147:116.

Utakmica je riješena u trećoj četvrtini kada su Warriorsi napravili seriju od 17-4 i nakon toga više nije bilo povratka za Maverickse koji su odigrali možda i najlošiji susret sezone pogotovo u drugom poluvremenu.

Kod pobjednika Kelly Oubre Jr. postigao je 40 poena po prvi puta u karijeri, Stephen Curry dodao je još 28, dok je najveći doprinos dao Draymond Green koji je imao je 11 poena i čak 15 asistencija.

Koliko su bili Warriorsi dominantni najbolje opisuje izjava trenera Steva Kerra koji je rekao da se osjećao kao da su na ljetnoj ligi.

S druge strane Mavsi su se dobro držali u prve dvije četvrtine i čak su otišli na poluvrijeme s 76:74, te su bili poen razlike izjednačavanju rekorda sezone no onda se sve raspalo. Mavericksi su u prvom dijelu imali 51,1% šuta uz 15 trica te su time izjednačili vlastiti rekord, ali u drugom dijelu su pali na samo 31,9%, a u svakoj četvrtini postigli su samo 20 poena.

Luka Dončić predvodio je Maverickse s 27 poena, Kristaps Porzingis postigao je 25, Hardaway je dodao 19, a Jalen Brunson 18 s klupe.

“Ovo je bila teška lekcija”, rekao je trener Mavsa Carlisle, a iskupljenje mogu tražiti u subotu navečer kada će se momčadi opet sresti ovaj puta u Dallasu.




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.