Vrhovni Sud nije bio milostiv prema Mamiću: Odbili mu žalbu i može mu se suditi u odsutstvu!

Autor: N.M./Dnevno

Vrhovni sud RH odbio je žalbu Zdravka Mamića na rješenje Županijskog suda u Osijeku kojim je pravomoćno određeno da mu se sudi u odsutnosti. Ovom odlukom rješenje osječkog suda postalo je pravomoćno. Kako se navodi u Rješenju Ustavnog suda, Županijski sud je pravilno zaključio da su ostvarene sve zakonske pretpostavke da se kazneni postupka protiv Mamića, kojeg se u Rješenju spominje inicijalima Z.M., provede u njegovoj odsutnosti, javlja Telegram.

Iako Ustavni sud ne spominje puno ime bivšeg čelnika Dinama, opis okolnosti slučaja ne ostavlja nikakve sumnje oko toga o kome je riječ. Navodi se kako će se Z.M.-u suditi zbog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja.

U Rješenju Ustavnog suda spominje se i to da je za optuženim Z.M. “raspisana međunarodna tjeralica te izdan europski uhidbeni nalog, po kojima on nije uhićen ni izručen Republici Hrvatskoj, jasno ukazuje da ovaj optuženik nije dostižan državnim tijelima Republike Hrvatske”.

Očekivan scenarij? Dinamo objavio tko će voditi klub do kraja sezone!

 

 




 

Autor:N.M./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.