Profimedia

VRAĆA SE DINASTIJA SCHUMACHER! Mick će svoje prvo F1 iskustvo imati na Nürburgringu

Autor: Gordan Šojat

Sin Michaela Schumachera Mick će debitirati za tjedan i pol na stazi u Nürburgringu. Tako je Ferrari u kokpit formule stavio tri člana svoje akademija za koje je rekao kako će dobiti šansu do kraja ove sezone.

Mick će voziti Alfu Romeo Antonija Giovinazzija na prvom slobodnom treningu, dok će Callum Ilott voziti bolid Haasa. Treći iz Ferrarijeve akademije koji će dobiti priliku je Robert Schwartzman a on će nastupiti u Abu Dhabiju.

Prije trkaćeg vikenda na Nürburgringu trojac će testirati Ferrarijev bolid iz 2018. godine u talijanskom Fioranu.

“Želimo organizirati testiranje kako bi naša tri najbolja mlada vozača bila dobro pripremljena za događaj koji će im uvijek ostati u lijepom sjećanju. Bit će im to prilika da upoznaju bolid Formule 1 koji je puno kompliciranije voziti od onih koje trenutno voze”, rekao je sportski direktor Ferrarija Laurent Mekies.




Mick Schumacher je vodeći u prvenstvu Formule 2 s 22 boda više od Ilotta a do kraja sezone u F2 vozi se još jedna utrka u Bahreinu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.