Foto: Croppix

Vrbanović je na vrhuncu moći izgledao ovako: Sada se pojavio na sudu, iznenadit ćete se kad ga vidite

Autor: Z.S.

Svjedočenjem nekadašnjeg nogometaša Dinama Danijela Šarića u ponedjeljak je na osječkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću te još petorici okrivljenika koje Uskok tereti da su izvlačenjem novca u sklopu zločinačkog udruženja klub oštetili za oko 200 milijuna kuna.

Šarić je na suđenju istaknuo kako je s Dinamom imao ugovor o podjeli transfera kada dobije inozemni angažman, ali da danas nije siguran je li bilo dogovoreno da se transfer dijeli u omjeru 60:40 ili 50:50 posto. Rekao je i to kako je odšteta za njegov transfer u Panathinaikos bila 2,5 milijuna maraka, da je prvi dio odštete dobio sukladno ugovoru, ali nije dobio preostalih 500 tisuća maraka, zbog čega je podigao tužbu.

‘Mamić je spasio Dinamo’: Odvjetnici tvrde kako je došlo do zamjene teza


S kim je dogovarao Transfer?

Na upite obrane s kim je u klubu dogovarao uvjete transfera, Šarić je kazao kako nije ništa dogovorao s čelnicima kluba jer je njegova odšteta bila dogovorena u ugovoru koji je već imao s Dinamom.

Nakon što mu je predočen iskaz iz istrage da je o transferu razgovarao s Velimirom Zajecom Šarić ističe kako je to bilo prije 25 godina te da je Zajec tada bio direktor kluba, ali da se ne sjeća pojedinosti.

Njegov menadžer Predrag Rački rekao je kako mu je naknadu za posredovanje u transferu plaćao Dinamo, da je o transferu razgovarao sa Zdravkom Mamićem ili Damirom Vrbanovićem, ali se ne sjeća točno s kim od njih dvojice. Naveo je da je naknada uplaćivana na njegov račun, da misli kako su uplate dolazile s nekog računa u Austriji, ali nije znao odgovoriti jesu li uplate dolazile s računa Zdravka Mamića.

MAMIĆ ZAVRŠIO NA SUDU: ‘Ma kakvo izručenje, pa u Hrvatskoj nema fer suđenja za njega!’
 

Odvjetnik Zdravka Mamića Filip Glavaš naveo je kako dopunom vještačenja treba napraviti kompletan uvid u Mamićeve račune u Austriji, Hrvatskoj i Lihtenštajnu kako bi se utvrdilo točan uvid sredstava s kojima je raspolagao, jer je i iz iskaza Danijela Šarića vidljivo da je podmirivao obveze Dinama prema igračima.

Na fotografiji: Damir Vrbanović. Foto: Vlado Kos / CROPIX

Suđenje se nastavilo u utorak ispitivanjem novih svjedoka, a na sudu se pojavio Damir Vrbanović, koji sada izgleda dosta drugačije nego u vrijeme kada je žario i palio hrvatskim nogometom.
Na fotografiji: Damir Vrbanović. Foto: Vlado Kos / CROPIX

Kome se sve sudi?

Podsjetimo i na to da uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH, optužnicom  obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Na fotografiji: Damir Vrbanović. Foto: Vlado Kos / CROPIX

Na fotografiji: Damir Vrbanović. Foto: Vlado Kos / CROPIX

U optužnici Uskok tereti Zdravka Mamića da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015. , uz ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.