(VIDEO)VUCO PJEVAO ‘ZA DOM SPREMNI’, A DANAS NAVIJA ZA MAĐARSKU: ‘U boj kreću, trobojnicom mašu za dom spremni i za Lijepu Našu’

Autor: Ovaha7

Pjesnici su čuđenje u svijetu, primijetio je još A.B. Šimić, koji je svoje zapažanje ovjekovječio u “Preobraženjima“. Da je doista tako kao Šimić tvrdi, potvrdio je jedan drugi pjesnik i umjetnik, svirač i zabavljač, Triljanin Siniša Vuco. On je nedavno izjavio (izvalio) da će u utakmici između Mađarske i Hrvatske svim srcem navijati za – Mađarsku. Ne bi ta izjava odudarala od kaotične hrvatske stvarnosti, niti bi po ičemu bila posebna, da ju nije izrekao upravo Siniša Vuco, koji je ’91. bio gdje? Tu kod nas, pisao je stihove za domoljubnu budilicu “Vukovi sa Svilaje“, kojom je želio dati svoj umjetnički doprinos domovini Hrvatskoj:

“Formira se četa samostalna
od boraca, hrabrih Mirlovčana
u boj kreću, trobojnicom mašu
za dom spremni i za Lijepu Našu.

U boj kreću, majka im vesela
da četnike ist’raju iz sela
Mirlovčani idu u gardiste
da Hrvatsku od četnika čiste..”,

pjeva Siniša u svojoj pjesmi “Vukovi sa Svilaje”. Što se u međuvremenu dogodilo da nakon skoro 30 godina Vuco promijeni kurs? Radi li se možda o marketinškom triku za pobuđivanje usnule pjevačeve karijere ili je njegovo kucajuće srce doista na Balatonu, prosudite sami.

Autor:Ovaha7
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.