FOTO: CROPIX

(VIDEO)HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL: Domaće uzdanice i atletska elita natječu se u Zagrebu

Autor: Mario Lacković

Danas navečer kraj Bandićevih fontana počinje najveći atletski miting u Zagrebu, popularni “Hanžekovićev memorijal” odnosno “Hanžek.” Nastup je potvrdila atletska elita koja će se boriti za pobjedu, ali to je također i posljednja priprema prije nadolazećega Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi. Najveće uzdanice su naravno, Sandra Perković i bacačica koplja Sara Kolak.

“Znam da su zaredali neki porazi, ali svima poručujem da bi valjda 90 posto ljudi na svijetu poželjelo biti među tri najbolja na planetu u nečemu. U Hrvatskoj se samo priznaje prvo mjesto. Nakon zadnjeg mitinga maknula sam se od svih i odmorila, mislim da sam u formi pa sada željno čekam bacanje na mojem omiljenom stadionu. Nije obnovljena samo staza na Mladosti, novi je i bacački krug pa ćemo u utorak provjeriti koliko vrijedi, a nadam se da neće padati kiša. Bilo bi lijepo s pobjedom otići u završnicu Dijamantne lige u Bruxelles” rekla je na konferenciji za novinare Perković, koja na mitingu redovito nastupa od 2006. godine.

Sara Kolak spremno dočekuje miting, naglašavajući da joj je ovo posljednja provjera prije odlaska u Dohu na Svjetsko prvenstvo.

“Ovo će biti zadnja provjera prije Dohe i zato jedva čekam nastup u Zagrebu, gdje sam nastupila samo jednom. Ove godine će biti zanimljivo jer imam novoga trenera i puna sam optimizma nakon što sam propustila prošlu sezonu zbog ozljede. Osjećam se super i zdravo, te bi stvarno htjela provjeriti koliko sam spremna uoči Svjetskog prvenstva.”

FOTO: Wikipedia

A da je miting sve popularniji i bolji dokazuju brojne zvijezde koje će nastupiti na mitingu. Posebno moramo naglasiti vlasnicu nekoliko olimpijskih medalja Allyson Felix koja se na stazu vraća nakon poroda. Najtrofejnija atletičarka svijeta u Zagrebu brusi formu za Dohu i gleda što mora popraviti da bi natjecanje dočekala spremna. Na “Hanžeku” će nastupiti i Južnoafrikanac Luvo Manyonga, aktualni svjetski prvak i olimpijski doprvak u skoku udalj, Amerikanac Justin Gatlin aktualni svjetski prvak na 100 metara i Amerikanka Phyllis Francis, aktualna svjetska prvakinja na 400 metara, te trostruki pobjednik “Hanžeka” u 110 metara prepone, Rus Sergej Šubenkov.




FOTO: CROPIX

Miting počinje bacanjem kugle pokraj NSB-a, a gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će sve natjecatelje počastiti s pet pečenih janjaca nakon natjecanja.

Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.