Screenshot/Besa

(VIDEO) STIŽU OSUDE: ‘UBIJ HRVATA DA ŠIPTAR NEMA BRATA!’ Skandalozno navijanje, a sad se predlažu žestoke kazne!

Autor: P.V.

Jedna utakmica privukla je definitivno golemu pozornost i to ne iz nekog rezultatskog razloga, već zbog sramotne ‘dekoracije’ s tribina, poruka kojima svakako tamo nije bilo mjesto.

Borac je u Banja Luci slavio 28:25 protiv kosovske Bese, ali rezultat je najmanje spominjan nakon utakmice. Još se nije primirala situacija od kad je Novi Pazar istupio iz lige zbog rasističkih povika tijekom utakmice protiv Crvene zvezde, a sad i novi skandal.

“Sramotno! Utakmica je bila u sjeni suludog skandiranja navijača koji su cijeli susret navijali protiv Kosova. Bili su to rasistički povici poput: “Kosovo je Srbija!”, “Ubij, ubij Šiptara!”…”, pišu na stranici Bese i još dodaju snimke spektakla.

Užasne poruke s tribina

“Pjevali su i sljedeće stvari: “Ubij Hrvata da Šiptar nema brata”, “Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji”. To su samo neke od pjesama, a koje su sucima iz Slovačke bile OK. Na kraju su se igrali Borca pridružili navijačima.”, dodaju na Facebook objavi.

U međuvremenu reagirale su i brojne institucije:

“Oštro osuđujemo antialbanske uvrede u Banja Luci. Ovo promovira nacionalističko nasilje i mržnju”, reagirali su iz Kosovskog olimpijskog odbora, te predlažu sljedeće:

“Želimo da Borac dobije zasluženu kaznu od strane Europske rukometne federeacije. Čestitamo rukometašima koji nisu reagirali na provokacije srpskih huligana”.




Lešinari, navijači Borca, tijekom utakmice su vrijeđali protivnike na nacionalnoj osnovi, a da nije cijela priča “prenabrijana” potvrđuju snimci s utakmice.

Reagirala je Besa, a iz Borca, koji je slavio 28:25, još nitko nije reagirao…

Evo kako je to izgledalo…




 

Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.