Yomiuri Shimbun/AP/Guliver Image

(VIDEO) SKANDAL NA ROLAND GARROSU, UHVAĆENI U NAMJEŠTANJU: Dvojica poznatih tenisača igrali za kladionice, kruži snimka, a sad se uključuje policija

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Svjedoci smo zadnjih mjeseci kako ITF izvještava o brojnim kaznama za tenisačice i tenisače uhvaćene u namještanju, a čini se da će se istraga proširiti i na dva poznata imena.

Naime, kako javlja ugledni francuski list L’Equipe, u četvrtak navečer je francuska policija obaviještena o mogućnosti dogovora jednog nedavno odigranog meča na Roland Garrosu.

Možda glavni turnir prestižnog Roland Garrosa starta u nedjelju, ali kvalifikacije se igraju punom parom.

Poznati veteran osumnjičen?

Riječ je o meču između izraelskog tenisera Dudija Sele i Španjolca Bernabea Zapate Mirallesa. Oni su se sastali 16. svibnja u kvalifikacijama. Veteran Sela (37) poražen je sa 6:3, 6:0 od Mirallesa, a sada se uveliko sumnja u regularnost ovog duela.

Što je čudno? Naime, u prilog tome ide i nesrazmjerno veliki broj uplata na ovaj meč. Uostalom, čini se da su oba tenisera uveliko igrala za kladionicu, što pokazuje i jedan od poteza s meča, a neki snimci kruže internetom.

Kako prenosi L’Equipe, riječ je konkretno o drugom setu meča koji je Španjolac dobio 6:0. Upravo se za njegovo vrijeme pojavio vrlo velik broj online uplata i to većinom s Cipra, Armenije i zanimljivo ratom pogođene Ukrajine.




Prema mišljenju stručnjaka, sam meč je izgledao čudno, a spomenuti Sela kao da nikada nije ni igrao tenis, barem ako govorimo o drugom setu. Bio je potpuno nemoćan i nije pokazivao nikakvu želju u drugom setu.

Nije prvi put da se ovakve čudne stvari događaju, ali kako je riječ o individualnom sportu, jako je teško dokazivo, zato policija mora imati jako dobre dokaze da se nisu dovoljno – zalagali.

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.