Foto: Ranko Suvar / CROPIX

(VIDEO) POLICIJA OBJAVILA SNIMKE NEREDA NA AUTOCESTI: Opći kaos, pucnji, plamen, neredi, nadrealne slike!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Nakon izvanredne konferencije Policijske uprave zagrebačke – djelatnici policije objavili su i video snimke iz Desinca gdje se zbio brutalan sukob Torcide i poicije. U kojem su dva navijača propucana, više njih ozlijeđeno, a bilo je i mnogo ozlijeđenih policajaca.

Na snimkama se vidi žestina navjiačkog napada, upaljene baklje, opća strka i kaos.

Prij epokazivanja snimki policija je priopćila:

“Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK ‘Hajduk’ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta ‘Desinec’ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili”.

“Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje”.

Tri policijska službenika su pucala. Dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hitca, drugi osam hitaca. Treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo, rečeno je, da je tako došlo do ozljede dvojice navijača.




Jedan ima teže ozljede – propucavanje potkoljenice a drugi je samo okrznut.

Za sada su privedena 43 navijača.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.