Screenshot: Facebook/Torcida Split

(VIDEO) POGLEDAJTE UZNEMIRUJUĆU SNIMKU I PORUKU TORCIDE: Ležao i trpio udarce, objavili su i prijetnju

Autor: Dnevno.hr

Dva dana nakon što su Hajduk i Dinamo na Poljudu igrali u najvećem derbiju hrvatskog nogometa, o utakmici 14. kola SuperSport HNL-a okončanoj s 1:1 se više ne priča.

U prvom planu je ono što se događalo nakon susreta, u kasnijim večernjim satima u petak na ulicama Splita. Traje javna prepirka između Torcide i policije do koje je došlo prvo zbog sukoba u kojem su organi reda zapucali u zrak, braneći se od napada staklenim bocama, kako je stajalo u policijskoj objavi.

Na drugoj strani, Torcida proziva policiju za brutalnost, a to su danas dočarali i snimkom objavljenom na Facebooku. Na njoj se vidi čovjek koji na tlu trpi udarce policajaca, a tu je bila i prijeteća poruka policiji.

‘Pamti pa vrati’, objavljeno je na Torcidinoj stranici na Facebooku.

 

Podsjetimo, o sukobu u kojem su sudjelovali policija i Torcida počelo se pričati nakon informacije o pucnjavi koja se poslije derbija dogodila u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu. Kako se doznalo, pucnjevi su se dogodili u znak policijskog upozorenja nakon napada bocama, ali nije stalo na tome.

Snimka koja pokazuje čovjeka na tlu i udarce policajaca donijela je novo poglavlje priče u kojem između Torcide i organa reda – nema mira.




Ranije, Hajdukovi navijači oglasili su se otvorenim pismom koje su uputili Davoru Božinoviću, ministru unutarnjih poslova. U njemu, Torcida se osvrnula na policijsko postupanje, a svoje obraćanje završili su apelom ministru.

‘Svjesni smo činjenice da se narod iz Hrvatske masovno iseljava u druge zemlje u potrazi za boljim uvjetima, znamo da ni hrvatska policija nije lišena manjka kvalitetnog kadra, stoga apeliramo, poštovani Ministre, da obuzdate ‘zvijeri’ koje se kriju pod policijskim značkama, ili još bolje, vratite ih u školske klupe odnosno u policijsku akademiju, gdje iskreno vjerujemo, policijske službenike uče o njihovim ovlastima’, stoji u otvorenom pismu Hajdukovih navijača.

Na konferenciji za novinare stigao je i pogled policije na sukob u Splitu. Marko Srdarević, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, opisao je zbog čega je policija reagirala u sukobu s navijačima.




‘U jednom trenutku su došli do njih s razbijenim bocama i prijetili da će ih zaklati’, rekao je Srdarević, ističući da su slijedili pucnjevi upozorenja u zrak, bez nastale štete. ‘Što bi policajac trebao? Pustiti da ga zakolju?’, dodao je zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, najavljujući i istragu u slučaju da je bilo prekoračenja ovlasti organa reda, za što optužuje Torcida.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.