Foto: GuliverImage/AP Photo/Dave Thompson

(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO JE CITY UŠAO U POVIJEST! O ovom golu se priča, a onda i veliko slavlje

Autor: Ivor Krapac

Na kraju sezone na nogometnim terenima u Engleskoj, Manchester City je svojim navijačima osigurao veliko slavlje dolaskom do dvostruke krune u najjačim domaćim natjecanjima. Nakon trofeja u Premiershipu, City je osvojio i FA Kup pobjedom u finalu protiv gradskog rivala Manchester Uniteda, s 2:1 na kraju susreta na londonskom Wembleyju.

Momčad Pepa Guardiole povela je već u prvoj minuti, nakon samo 12 sekundi igre. Bio je to najbrži gol u povijesti finala FA Kupa, a zabio ga je Ilkay Gundogan.

Kako je izgledao povijesni gol, pogledajte – ovdje.




Nastavak prvog poluvremena donio je puno veselije vijesti za Man United. Nakon što su rano primili gol, svojim gradskim rivalima priredili su ‘hladan tuš’ izjednačenjem u 33. minuti, kada je iz penala zabio Bruno Fernandes.

Do penala je došlo zbog igranja Jacka Grealisha rukom u svojem kaznenom prostoru. Sudac Paul Tierney pokazao je na bijelu točku nakon što je otišao pogledati snimku sporne situacije.

Bila je to odluka o kojoj će se pričati i u reakcijama nakon susreta, a kako je izgledao Grealishov dodir rukom, pogledajte – ovdje.

Na poluvrijeme se otišlo s 1:1, a odluka je pala u drugom dijelu. Ponovno je Cityjev junak bio Ilkay Gundogan koji je u 51. minuti zabio svoj drugi gol na utakmici, a kao i kod realizacije za 1:0, asistenciju je još jednom ubilježio Kevin de Bruyne.

Guardiolina momčad je s tim vodstvom izdržala do kraja susreta, a nakon dva glavna trofeja u Engleskoj, Cityju slijedi i napad na najveću europsku titulu.

Pep Guardiola se sa svojom momčadi sada okreće pripremi za finale Lige prvaka, sljedeće subote protiv milanskog Intera na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.