Screenshot/YouTube

(VIDEO) SKANDAL TATE ĐOKOVIĆ I SRPSKIH NAVIJAČA! Novakovi fanovi slavili s kokardama, a tata Srđan uz Putinove pristaše: ‘Neka vječno živi Rusija’!

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Navijači Novaka Đokovića i Andreja Rubljeva u Australiji noćas po našem vremenu izazvali su veliki skandal na Australian Openu tijekom i nakon meča između Srbina i Rusa.

Naime, poslije meča policija je privela četvoricu navijača i to zbog skandiranja Srbija – Rusija, a imali su potrebu i istaknuti rusku zastavu s Putinovim likom.

No to su bili samo neki od navijača koji su koristili ruske simbole, bilo je i onih s četničkom ikonografijom, a jednoj mladoj dami s kokardom na čelu Nole je dobacio ručnik, dok je Novakov otac snimljen s osobama koje drže rusku zastavu s Putinovim likom.


Šokirani Australci

“Neka vječno živi Rusija”, čuli su se povici.

Priča o srpskim navijačima osvojila je i zapadne medije.

“Nekoliko gledatelja Australian Opena ispitala je policija Viktorije nakon što su postavili zastave u znak podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu, a zatim prijetili zaštitarima nakon muškog četvrtfinalnog meča između Andreja Rubljova iz Rusije i Novaka Đokovića. Tijekom meča, koji je završio Đokovićevom udobnom pobjedom nad Rubljevim 6-1, 6-2, 6-4, gledatelj je skinuo jednu od njegovih majica i otkrio crnu majicu ispod sa “Z” na njoj”, piše Guardian.

“Četiri osobe u gomili koja je napuštala stadion otkrile su neprikladne zastave i simbole i prijetile zaštitarima”, navodi se u priopćenju Tennis Australia i nastavili:

“Policija Viktorije je intervenirala i nastavlja ih ispitivati. Udobnost i sigurnost svih naš su prioritet i blisko surađujemo sa sigurnošću i vlastima”.
Foto:youtubescreenshot

VIDEO MOŽETE POGLEDATI – OVDJE.

U svakom slučaju, reakcije iz Australije su burne. Nije nemoguće da će redari oduzimati i Srbima zastave, kao što su to radili ruskim navijačima ovoga tjedna.

A i srpski mediji pišu o ovim incidentima.

“Drama u Melbourneu! Policija zbog Putina uhitila Srbe, a najvećeg Novakovog fana ispitali: Čovjek sa slovom Z sve je objasnio!”, piše Kurir.

Screenshot/YouTube
Screenshot/Kurir

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š