Screenshot

(VIDEO) NAVIJAČI HAJDUKA IZAZVALI KAOS U PORTUGALU: ‘Hrvati u crnom uništavali sve pred sobom, bježali roditelji s djecom i turisti’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Ne može bez nereda, pa niti u “tuđim” državama. Naime, navijači splitskog Hajduka izazvali su nerede u sjevernom portugalskom gradu Guimaraesu gdje su u noći s utorka na srijedu bacali baklje, stolice i boce po kafićima, izvijestile su portugalske novine O Jogo i A Bola.

Na društvenim mrežama, kako drugačije, vidi se ljudi kako ustaju i bježe iz kafića dok grupa zamaskiranih, većinom obučenih u crno, nasrće bacajući stolice i baklje.

Naslovi, dakako, nisu niti malo pozitivni uoči bitne utakmice za Hajduk: “Panika u Guimaraesu: deseci bježali s trga kako bi umakli ultrasima Hajduka”, izvijestile su sportske novine Record.

Užasni trenuci

Čini se da je oko stotinjak navijača sudjelovalo u akciji.

“Hrvati, gotovo svi obučeni u crno i zamaskiranih lica izazvali su nered u centru grada zbog čega su lokalni stanovnici i turisti bježali iz kafića”, naveo je O Jogo dodajući da je oko 150 navijača splitskog kluba sudjelovalo u tome.

Zanimljivo, ne vide se klupska obilježja…

Utakmica? Vitoria Guimaraes i Hajduk će u srijedu u 18 sati igrati uzvratnu utakmicu 3.pretkola Konferencijske lige. Hrvatski doprvak je prije tjedan dana pobijedio 3-1 na Poljudu pred 32.000 gledatelja te tada nisu zabilježeni neredi.




Iako su navijači Vitorije su jedni od strastvenijih navijača u Portugalu, posljednjih dana nije bilo naznaka da bi moglo doći do obračuna navijačkih skupina.

Zanimljivo, prije nekoliko dana objavljena je neprovjerena priča da će 200 navijača Vitorije tražiti po ulicama pripadnike “Torcide”, navijačke skupine Hajduka. Pri tom se pozvala na neimenovanog navijača lisabonske Benfice čija je navijačka skupina u prijateljskim odnosima s “Torcidom”.




Puštanje takve informacije moglo je potaknuti nemile scene s ulica Guimaraesa, srednjovjekovnog i turističkog grada sa 157.000 stanovnika.

I još jedna zanimljiva stvar… Naime, novine O Jogo nagađaju da bi se među Hajdukovim navijačima mogli nalaziti pripadnici Benficine navijačke skupine “No Name Boys” ali da policija to nije potvrdila.

Policija tek istražuje incidente, pa će i priopćenje o šteti tek doći tijekom dana.

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.